Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Време е

Мария Нинова

18. Август 2016 , брой: 188   882   0Време е за битка. Ама не от онези с предизвестен край, а такава, която ще доведе до кардинални промени. Пред българите предстои голям избор, който ще бъде ключов за страната и мястото й на световната карта. Президентските избори не са просто поредния вот, за който да мислим, че всичко е решено.
През последните пет години авторитетът на  президентската институция се срина. Тежко се живее в държава, в която президентът е най-осмиваната фигура. Когато удариш дъното, единственият път е нагоре. Няма време за личностни нападки и престрелки кой на кого е.
Стига вече с посочени президенти. С демонстрации и подаряване на часовници. Време е да се приключи с личности, издигащи в култ "Аз-а". Време е някой да постави преди всичко местоимението "ние". Повече отвсякога се нуждаем от президент, поставящ националния интерес над всичко, дори цената за това да е огромна. Видя се, че с робуване на чужди интереси не става. Видя се, че когато представляваш една част от обществото, не става. Също така си пролича, че без усещане за държавност и разбиране на истинските проблеми на хората не става.
Време е за избор дали да тръгнем по пътя на промяната или да се оставим на течението. А времето повече отвсякога е в нашите ръце.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"