20 Април 2024събота15:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Истинската кампания

/ брой: 190

автор:Валентин Георгиев

visibility 52

Не си мислете, че хората са примрели от интерес и политически страсти за това коя партия кого ще изправи в битката за президент. Еуфорията и спекулациите около разните имена са медийни дъвки. А изпълненията с тях вълнуват преди всичко партийните елити.
Истинската кампания всъщност е друга. И тя е в патологичната истерия, обхванала ГЕРБ в последните седмици и дни, с която управниците ни се опитват панически да чистят имиджа си от всевъзможни корупционни случки и далаверки, които избухват като бомбички. Замесен в криминални инциденти, син на изгонен от ГЕРБ партиен активист, ще ремонтира паркинга на Лукарски, гръмна поредната от тях вчера. Иде реч за Румен Фиданов, син на бившия общински председател на ГЕРБ в община Баните Велин Фиданов-Спатията. И пак всичко си е по благата линия на обществените поръчки. Където и да разровиш - смърди на корупция! Корупция с марка "ГЕРБ"!
Преди дни, пак заради съмнителна обществена поръчка, оставки подадоха шефът на Гранична полиция и един от заместниците му - бяха сключили договор за превоз на бежанци с фирмата на бащата на арестуван за нелегален превоз на мигранти. Двамата бяха "отсвирени" по разпореждане на Бойко Борисов до вътрешния му министър Румяна Бъчварова. И как иначе, нали заканата му беше, че "ако докопа някого, пощада няма да има".
Щеше да е смешно, ако не беше на наш гръб. Възмутително е! Имаме си Партия на народа и "народен човек" за лидер, а историята е пак същата: само ГЕРБ може да събори ГЕРБ, както навремето стана с БКП. А той е като многоръкия Шива - с едната ръка дава, с другата взема, с третата гали, с четвъртата раздава шамари, с петата бори престъпността, с шестата разпределя порции на наши хора и т.н. Този човек управлява държавата като охранителна фирма, негова собственост, а някои все още наивно очакват да я нормализира. Е, това е истинската кампания, която го вбесява. Защото тегли чертата преди избори. А под нея лъсва резултатът от неговото управление.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ