23 Април 2024вторник11:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Антон Кутев:

Решението на АБВ е самоубийствено

/ брой: 194

автор:Павлета Давидова

visibility 40

Антон Кутев оглавяваше подготовката и провеждането на общопартийното допитване за евентуални коалиции в президентската надпревара. Той е член на НС на партията и е част от националния предизборен щаб на БСП, който вчера проведе първото си заседание.


- Г-н Кутев, БСП отказа коалиционно споразумение с АБВ. Как това кореспондира с резултатите от вътрешнопартийното допитване по темата?
- Допитването показа няколко ясни неща, сред които и желанието за широка лява коалиция. Идеята, че това означава задължителна коалиция с АБВ, беше въпрос на трактовка - ако 52% са казали, че искат разговори с АБВ, другите 48% бяха рязко против това. Ако не се спази както трябва механизмът на обединяване на усилията, много хора може да бъдат разочаровани и това да намали резултатите на генерал Румен Радев в президентския вот.
Решението на Корнелия Нинова във вторник беше много силно и не противоречи на настроенията в партията. Абсолютно съм убеден, че в огромната си част партията адмирира това действие.
- Имат ли право АБВ да търсят равнопоставеност с БСП?
- Никога не са имали. Когато си с 10 пъти по-малка електорална тежест, няма как да управляваш нещата, още повече при напреженията, които са създадени вътре в БСП по отношение на АБВ.
Ние може да правим общо ляво, да имаме общи усилия в много насоки. АБВ обаче трябва да извървят много път назад... Тези дни чух, че Сергей Станишев искал да се връща в БСП. Той обаче няма защо да се "връща", защото не я е напускал, докато Ивайло Клафин, Георги Първанов и Румен Петков напуснаха БСП. В дадени ситуации те се опитваха да влязат обратно през задния ход.
Оказва се, че за тях каузата не е президентската институция, не е ген. Радев, за когото до вчера твърдяха, че е изключително добър... Каузата явно е била да влязат през задния ход в БСП, а това е недопустимо! Партията ни каза точно това - никой няма против да работим за обща лява кандидатура, стига всеки да си плаща сметката. Хората от АБВ не направиха усилия да си платят сметката пред избирателите на БСП, да им обяснят защо направиха всичко това. Би трябвало да са осъзнали грешките си - не може, когато цялата партия е работила за теб години наред, ти да кажеш "имам други намерения" и да влезеш в коалиция с ГЕРБ.
- Как ще се отрази на левия електорат поредният разрив между АБВ и БСП?
- Реакцията на АБВ е абсолютно самоубийствена. Надявам се да премислят отказа от подкрепа за ген. Радев. Честно казано, не вярвам, че имат много други ходове.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 606

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 609

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 590

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 674

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 534

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 537

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ