26 Април 2024петък17:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бълха в юргана

/ брой: 195

автор:Ева Костова

visibility 153

Спестяванията на българина за втора и трета пенсия в частните фондове занапред няма да могат да се инвестират в имоти, те трябва да продадат сегашните. Това следва от промени в Кодекса за социално осигуряване, предложени от Комисията за финансов надзор. Срокът за обществено обсъждане е 7 септември. С идването на новата шефка на КФН идва и новото предложение. Не се наемаме да спорим това добър ход ли е или не. Но новата шефка придвижва напред старите предложения на бившия си началник Владислав Горанов. Негова бе идеята за събиране на парите за втора пенсия в общ кюп, вместо в индивидуални партиди. Идея, която възбуни духовете и сред специалисти, и сред осигурени. Тогава не бе ясно и все още не е ясно какво става с личните пари за втора пенсия на родените след 1959 г. Как да се влагат те за по-висока доходност, какво ново се очаква в тази сфера, откога ще се раздвижат по-ефективно и къде? Въпросът е важен за бъдещите пенсионери, които разчитат на по-достойни пенсии и които засега им се обещават накъде към 2040 г. Ето такива изменения очакват осигурените сегашни млади. Но управляващите по традиция основно въртят и сучат около препоръките на Брюксел по отношение на Националната програма на реформи. И затягат контрола, което е добре, но сам по себе си той няма да даде видими резултати. Сегашното предложение за промяна засилва и опасността от изтичане на парите от фондовете в чужди страни, вместо тези средства да се влагат за подкрепа на българската икономика.
И още нещо - Европейската комисия през пролетта изрично е подчертала, че е разтревожена от проблема със свързаните лица в пенсионния сектор. Кои са те, как са свързани можем да гадаем, въпреки промъкващата се тук-там информация на ухо. Но това свързване разкатава всякакви усилия на и без туй глинестата почва не само в сферата на осигуряването ни. И много често води до това да изгаряме юргана заради бълхата.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ