20 Април 2024събота04:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

65-ата Обиколка стартира утре

Закъснение на чуждите отбори отложи пролога довечера

/ брой: 196

автор:Владимир Николов

visibility 137

3 български и 13 чуждестранни състава ще въртят педали в 65-ата колоездачна Обиколка на България. Тя стартира утре в 12.00 ч. пред Народното събрание и след остър старт на "Ботевградско шосе" колоната ще измине 205 км през Елин Пелин и Пирдоп,за да финишира в Пловдив пред покрития колодрум. Финалът на Обиколката е в петък в Троян, като колоездачите ще изминат общо 899 км и ще катерят 3 височини в Стара планина. Няма да има почивен ден, нито етап по часовник.
Заради невъзможност на част от чуждестранните отбори да пристигнат навреме организаторите се отказаха от пролога довечера край храм-паметника "Александър Невски", на който щяха да бъдат представени участниците и да бъдат раздадени символично фланелките на първите победители.
На старт утре ще застанат 16 отбора - 3 български (Хемус 1896 (Троян), Цар Симеон (Пловдив) и Несебър) и 13 чуждестранни - по 2 от Италия, Украйна и Турция и по 1 от Испания, Англия, Румъния, Унгария, Сърбия, Беларус и Казахстан. Сред участниците е и миналогодишният победител Стефан Христов, който не завърши в общия старт на Олимпиадата в Рио заради падане.                                                             Тимовете трябва да са най-малко с 4-ма бегачи и най-много с 6. Обиколката е в календара на Международния колоездачен съюз (ЮСИ) - Европейски тур, като запазва коефициента си 2.2, и осигурява точки за ранглистите в категории мъже „елит” и мъже до 23 г. Ще има отделни надпревари за най-активен състезател (зелена фланелка), най-добър катерач (бяла фланелка на червени точки), най-добър млад състезател до 23 г. (бяла фланелка) и лидер (жълта). Победителите в тези класации ще получат и премии по 500 лв. Етапните победители ще вземат по 723 евро, а победителят в Обиколката ще получи купа и 2169 евро.
Директорът на Обиколката Веселин Михайлов отбеляза на пресконференция, че след известно прекъсване стартът отново е в София, а Ивайловград и Мъглиж за първи път ще бъдат етапни градове. Има 15 изкачвания: 3 - от І и ІІ категория, и 9 от ІІІ категория.
Главният съдия на Обиколката Любослав Венков пък отбеляза, че за разлика от миналата година всички съдии този път са български и е сигурен, че няма да има проблеми и спорове като миналата година, когато организатор на Обиколката беше нелегитимното ръководство на БКС начело с Петър Бончев и съдиите бяха словенци.

І етап (неделя) София – Пловдив (205 км)
ІІ етап (понеделник) Пловдив – Кърджали (95 км)
ІІІ етап (вторник) Кърджали – Ивайловград (157 км)
ІV етап (сряда) Ивайловград – Елена (231 км)
V етап (четвъртък) Елена - Мъглиж (79 км)
VІ етап (петък) Мъглиж - Троян (132 км).

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ