29 Март 2024петък03:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вибрации

/ брой: 196

автор:Георги Георгиев

visibility 1788

Ех, а беше време, когато Лютфи Местан се криеше в турското посолство и някои политици вече говореха за изгонването на турския посланик Сюлейман Гьокче като за свършен факт. Властта в лицето на министър-председателя, ген.-лейтенант, инж. д-р Бойко Борисов пропиля възможността да ограничи влиянието на турската държава във вътрешната политика на България. Сега Местан го посрещат на най-високо ниво в Турция, намекът към гласоподаватели на ДПС и в двете страни е заплашително ясен. Идващите избори за президент може би ще са първите, на които ще видим колко дълбоко е проникнало сред българските мюсюлмани влиянието на Анкара, което вече има своя конкретен проводник в лицето на партия ДОСТ.
На този фон и в същото време българският премиер, продължи курса към вписване в турската външна политика. От всички изказвания на Борисов през последните дни никъде не пролича каква е българската позиция. Разбрахме, че е уплашен за бъдещето на България, но и ние сме изплашени. Не е достатъчно да викаш колко е страшно, дори е вредно за държавен ръководител. Къде е позицията на правителството по визите за турците, например България против визите за турците ли е или е за визите, защото това е един от ключовите въпроси? Отпадането на визите е опасно за нас, без да броим ордите от Азия. Впрочем къде е гаранцията, че мигрантите няма да получат турски паспорти? Да сте чули Борисов по тези въпроси?
Няма и да го чуете. Куриерите нямат право на мнение. Те могат само чинно да си записват какво им говорят. Самият Борисов си го призна, очевидно без да осъзнава, че става за резил. Министър-председателят осъзнава опасността, която е надвиснала над България, но начинът, по който се опитва да я избегне, задълбочава проблема, а не го разрешава. Хора като Ердоган приемат реверансите на Борисов към турската политика спрямо Европа само и единствено като подчинение. Благодарение на политиката на Борисов или на нейното отсъствие лостовете за влияние върху София от страна на Анкара се множат. Днес разсъждаваме за т.нар. бежанци, но утре Местан може да направи провокация, която да взриви допълнително ситуацията. Вместо да търси консенсус срещу заплахата в цялото общество, включително и сред българските мюсюлмани, Борисов си играе на държавник какъвто не е бил, не е и няма да бъде.
В нощта, когато Ахмед Доган натири Местан от ДПС заради работата му като проводник на политиката на чужда страна, почетният председател на ДПС държа реч, от която българската десница например провидя само някакво преклонение пред Русия. Но там Доган каза и редица неща за електората на ДПС и опасенията му за бъдещото на страната. Доган, който пръв и единствен от политиците на първа линия посочи още през 2013 г. Ердоган като потенциална заплаха за България, рече така: "Затова с известна тъга искам да ви кажа, че времето е много сложно. Защото вибрира негативно в различните си пластове".
Лошото иде, а единственото, което вибрира при нашия министър-председател, ген.-лейтенант, инж. д-р Бойко Борисов е телефонът в панталоните му.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ