26 Април 2024петък13:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Платена любов

/ брой: 197

автор:Павлета Давидова

visibility 92

Не им омръзна на управляващите да приучават народа, че любовта е платена. Видяхме как гербаджийски общини се облажиха с огромни средства за подобряване на инфраструктурата си, чухме как само избрани получават апетитни хапки от държавното финансиране, научихме, че да си кмет на ГЕРБ е в пъти по-изгодно от това да си социалист, или независим...
Напоследък ставаме свидетели на покупката на нова доза любов - този път за сметка на ДПС. Наскоро правителството реши да го играе загрижен за местната власт добряк и отпусна около 27 млн. лв. за ремонт на улици, изграждане на ВиК мрежа и спортни площадки. Парите бяха раздадени чрез "преструктуриране на разходите по централния бюджет".
Бърз преглед на това кой получава "бонбонки" обаче показва, че отново няма случайни късметлии...И ако постоянно чуваме как Северозападна България се е превърнала в Северозападнала, то държавните пари отново не са насочени натам. За сметка на това основната част от финансирането отива в общини, в които ДПС е спечелило изборите за местна власт - от 43 общини 33 са владение на депесарите. Общата сума, която те могат да изхарчат за подобряване облика на населените си места, е за над 14,5 млн. лв.
Бойко Борисов не е забравил своите хора от ГЕРБ - четирима гербаджийски кметове ще приберат близо 50% от финансирането, или общо 10,7 млн. лв. Двама независими ще получат малко над 800 хил. лв. Две местни коалиции ще си поделят 550 хил. лв. За замазване на очите толкова ще си разделят кметуващият от БСП Владимир Москов в Гоце Делчев и градоначалникът на Криводол, който е от "Народен съюз".
Има ли нещо случайно във внезапното подпомагане на депесарските общини? На никого не му се иска да признае, но гласовете на ДПС оказват голямо влияние на всеки вот. Движението няма шанс да спечели със собствен кандидат президентската надпревара, но за сметка на това е много важно кого ще подкрепи. Затова и ГЕРБ се сетиха да ухажват избирателите на ДПС.
Чужденците се шегуват, че по дупки ги посрещаме, а по джанти - изпращаме. Това е визионерската представа на ГЕРБ за видимите резултати. Наляха се милиони за подобряване на пътища, за нови ВиК мрежи, а резултатите на много места са нулеви. Затова пък из цялата страна все повече кметове и общинари слушат сляпо Борисов и изпълняват чинно, само и само да приберат някоя трохичка от финансовата му трапеза... Но платената любов е до време, а държавните парички изчезват...

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ