25 Април 2024четвъртък04:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

През новия политически сезон

БСП ще покаже алтернативата пред България

Социалистите сме за европейското бъдеще на страната като член на ЕС, заяви Корнелия Нинова

/ брой: 200

автор:Юлия Кулинска

visibility 40

Народното събрание откри вчера новия есенен политически сезон. В началото на пленарното заседание парламентарно представените партии традиционно излязоха с декларации, с които очертаха приоритетите си. ГЕРБ и премиерът Борисов се ползват с най-голямо доверие, когато става въпрос за национална сигурност и защитеност на гражданите. похвали се председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той открои реформата в съдебната система като най-важна за ГЕРБ.
"За БСП новата парламентарна сесия е на алтернативата в действие. През нея ще покажем възможния друг път за развитие на България в действия, а не на думи", обърна се към депутатите председателят на левицата Корнелия Нинова. Тя изброи приоритетните икономически и социални закони на БСП, които ще бъдат предоставени още днес на народните избраници. По отношение на външната политика тя заяви, че българските социалисти са за европейското бъдеще на България като член на голямото европейско семейство. (Пълният текст на декларацията - на стр. 13)
Стабилно политическо мнозинство в рамките на този парламент не може да бъде постигнато, категорични са от ДПС. Първостепенната ни политическа цел в настоящия политически сезон е предсрочни парламентарни избори след президентските, заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.
Лидерът на ДСБ Радан Кънев неглижира колегите си от РБ, след като премълча за приоритетите на групата през новия политически сезон. Той беше обявен, че ще говори като съпредседател на блока, и по този начин другият съпредседател Найден Зеленогорски не получи думата. 
България има нужда от реално действащ закон за борба с корупцията, а не от извинителна бележка пред европейските ни партньори, подчерта съпредседателят на ПГ на "БДЦ-Народен съюз" Румен Йончев. Според него честото сезиране на Конституционния съд за различни нормативни актове не говори добре за качеството на работата на парламента.
Патриотите и "Атака" използваха първия пленарен ден от новата сесия да представят кандидатпрезидентската си двойка и настояха по-скоро да видят опонентите си. Волен Сидеров пък похвали Борисов, че правителството втвърдило тона за бежанската вълна. Той изрази притеснението си от евентуален военен конфликт в Европа, който бил прогнозиран от Джордж Фридмън. Емил Димитров от ПФ си навлече гнева на Цецка Цачева, след като в пленарната зала започна да подарява чаши с лика на кандидат-президентите от патриотичната коалиция. Парламентарната шефка обаче смъмри Ревизоро, че разсейва депутатите.
Хората на Първанов предупредиха, че нямало да бъдат деструктивна опозиция, и отново обвиниха БСП за провала на президентската коалиция.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ