25 Април 2024четвъртък03:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бездействие с власт

/ брой: 200

автор:Валентин Георгиев

visibility 69

Като истински матросовци на амбразурата депутатите от мнозинството вчера отхвърлиха предложението на левицата за изслушване в пленарна зала на премиера Борисов по повод посещенията му в Турция и Германия. Поводът за искането е повече от сериозен, като се има предвид кризисната ситуация с мигрантите, обтегнатите отношения между ЕС и Анкара и деликатната ситуация, в която е поставена страната ни.
Странно и наивно обаче е да се очаква обратното. Кога ли той е зачитал Народното събрание като върховен орган? В БСП нима не знаят, чe Борисов се отчита само пред Меркел, Ердоган, Юнкер, Могерини и т.н. Та той е на власт от тяхно име и в техен интерес. Какво общо има тук някакъв български парламент като представител на нацията?
Още по-жалка пародия са депутатите му - хем не искат да го изслушат, хем идея си нямат какво е преговарял в Турция, но го защитават. Нищо, че самият Борисов, преди да отиде да открива моста в Истанбул, се появи уплашен като никога, оплака се как ситуацията била такава и такава, и поиска съвети какво да прави. Обръщението му беше към всички. Е, как да му дават акъл хората, щом ще мълчи за совалките?
И тъй като не е съвсем ясно дали в близките дни ГЕРБ отново няма да отклонят появата на Борисов да говори, си струва да зададем някои нелицеприятни въпросчета. На първо място - не беше ли редно той да бъде оторизиран от парламента за водене на такива важни преговори, както и за ролята си на "куриер" на турската страна? Питам риторично, защото в премиерската ни република май няма място за такива подробности. Важното е как някои медии представиха визитите му - като на велик политик, за когото скоро цял ЕС ще говори като за новия хан Тервел - спасителя на Европа!
Подобно отношение, което създаде впечатлението за бягство от отговорност, прояви преди ден и Росен Плевнелиев с отказа си да свика КСНС, въпреки настояването на редица партии, вкл. Патриотичния фронт, който е във властта. Не искал да "политизира" КСНС и да бъде "използван за предизборни цели". Той щял да преценява какви стъпки да предприеме съобразно правомощията си. Моля? Това не е ли обикновено бездействие с власт? Да не позволява на работни органи, които са създадени за защита на държавата ни от различни предизвикателства, да не функционират по негов кеф, защото според него били "политически инструмент". Очевидно е, че по-вреден и национално безотговорен човек от Плевнелиев начело на държавата не сме имали. Да не говорим, че по закон той е ДЛЪЖЕН да свиква КСНС на всеки 3 месеца. Около нас ври и кипи, а Плевнелиев си пасува. С което признава собствената си никаква роля в националната безопасност, където повече му приляга прозвището "вредител", а не "обединител".
Изводът от това поведение на управляващите може да бъде само един - объркани са и са обзети от страх. Неистов страх, който ги кара да експериментират и да правят грешка след грешка. За какво обединение тогава говори Цветанов, когато бягството от отговорност се е превърнало в тяхна визитна картичка.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ