20 Април 2024събота02:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Украинец е героят на 4-ия етап

Българи оцветиха най-дългия участък от Обиколката на България

/ брой: 200

автор:Владимир Николов

visibility 683

Оликсандър Поливода от континенталния украински Колс бе героят на 4-ия и най-дълъг етап в 65-ата колоездачна Обиколка на България от Ивайловград до Елена (231 км). Украинецът се откъсна от основната група още на втората височина край яз. "Ивайловград" и не допусна да бъде изпреварен до края. Той кара близо 200 км пред основната група и финишира с време 5:51:08 часа. В рискованото му начинание първоначално го подпомогнаха 4-ма, между които и един българин - Станимир Чолаков (Хемус 1986 Троян). През почти цялата дистанция до Поливода остана единствен нашият колоездач, но той бе застигнат от основната група на метри преди преодоляването на най-голямата височина на Твърдишкия проход (I категория). Там Поливода беше над всички на близо 2 мин. пред преследвачите, следван от испанеца Мартин Лестидо от румънския Тушнад. А трети премина друг българин Александър Алексиев от Несебър Шокблейз.
Лестидо завърши втори за 5:52:34 ч., а само на секунда след него остана 23-годишният казанлъчанин Алексиев.
Лидерът Марко Текио (Ит) пристигна с основната група на 2:14 мин. и запази жълтата си фланелка навръх 22-ия си рожден ден.
87 колоездачи потеглиха в етапа. Десет състезатели се откъснаха по височината край яз. "Ивайловград" и премията на баира от III категория спечели Александър Шушемоин (Вино Форевър). Малко по-късно обаче казахстанецът получи криза и се отказа. От групата на бегълците се отказа и Игор Дементиев. Украинецът беше виртуален лидер, тъй като преднината му надхвърляше носителя на жълтата фланелка Марко Текио. Напразно от украинския тим го молеха да не спира, тъй като беше на път да спечели жълтото трико. При преминаването на стената на яз. "Ивайловград" пък украинецът Олександър Шейбик (Куота Конструкционес) падна при острия завой и също напусна колоната. От надпреварата се отказа и младокът Михаил Михайлов (Хемус 1898 Тр) и сръбският му съотборник Никола Козомара. Премията в Нова Загора за активност спечели Йеухен Собал, пред Чолаков, но още по улиците на града беларусинът изостана от бегълците и те останаха само трима. Тримата си поделиха паричната премия на община Нова Загора, като първи пресече линията Поливода, пред Чолаков и Алексей Волошин (Вино Форевър). При изкачването към Твърдица Поливода се откъсна от останалите двама бегълци и натрупа преднина от 1 мин.
Премията на втората височина на 37 км грабна Волошин. Постепенно група от 5-ма бегълци, между които и Чолаков, с ритмична езда, чести смени и добър синхрон направиха разлика пред основната група и влязоха в Любимец с преднина повече от 4 мин., където бяха посрещнати от група деца с българското знаме. Преднината им нарасна до 5:50 мин. в Харманли, където премията за активност спечели Собал.
Днес колоната ще измине петия предпоследен етап от Елена до Мъглиж (79 км) отново през Твърдишкия проход, а стартът е в 15.15 часа.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ