20 Април 2024събота04:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Трикратно орязаха заплатата на дългогодишен кмет от БСП

Тодор Атанасов се оплака, че наказанието е заради отказите му да премине към ГЕРБ

/ брой: 201

автор:Павлета Давидова

visibility 33

В почти тройното орязване на месечното си възнаграждение кметът на пловдивското Ново село Тодор Атанасов съзря политическа причина. Той се оплака, че е санкциониран заради отказа си в селото да бъде изградено сметище, както и заради факта, че управлява осми мандат от името на БСП. С решение на Общинския съвет заплатата му се намалява със 700 лв. и става 420 лв.
Пред ДУМА Атанасов заяви, че атаките срещу него са, защото на отминалите местни избори категорично е отхвърлил ухажването на кандидатите от ГЕРБ, както и на отказа му да премине в партията на Бойко Борисов. "Още тогава им казах, че си имам партия, БСП имаше и свой кандидат за кмет на община, оттам започнаха и проблемите. Това е чисто и просто политичски реваншизъм", категоричен е Атанасов. Той обясни, че на събрание на ГЕРБ общинският кмет Георги Мераджийски на всеослушание е обявил: "Трябва да търсим цаката на Тодор Атанасов". Мога да ви посоча поне 33 точки, по които да говорим за причините на тези атаки, уточни кметът на Ново село. Опитите да бъде уязвен се засилили, след като разбрал, че в района се подготвя сметище за биологични отпадъци. Общинският градоначалник обаче осуетил първоначалните намерения на Атанасов за автомитинг.
В телевизионни интервюта кметът на Стамболийски Георги Мараджийски отрече обвиненията на Атанасов. Според него общината изобщо не е взимала решение за разполагане на сметище в Ново село, а имало идея за изграждане на компостираща инсталация. Мараджийски обвини управника на Ново село в "диктатура", която траела вече цели 32 години. Общинските съветници в Стамболийски твърдят, че финансовото наказание е заради системно неявяване на работа. Според получен в общината сигнал, Атанасов работел за съселяните си от личния си джип, а не от кабинета си.
Кметът на Ново село ще обжалва наказанието си в съда. Не отрича, че често пътува с джипа си, но за да наблюдава дали работниците от временната заетост изпълняват задълженията си. "От тези 150 души всеки трябва да работи по 14 дни. Вие разбирате колко работа трябва да им намеря. 30 години не е имало ден, в който безпричинно да отсъствам", защити се кметът на Ново село Тодор Атанасов. Той отново подчерта, че орязването на заплатата е политически ход, защото останал верен на БСП и отказал да премине в редиците на ГЕРБ.


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ