26 Април 2024петък14:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Блага вест

Или как Бойко Борисов реши проблема с мигрантите

/ брой: 203

автор:Константин Иванов

visibility 2371

"Имаме новина!" Помните ли кой беше авторът на този радостен възглас? Бареков - последователно сервитьор, телевизионен водещ, партиен строител, депутат, влязъл в Народното събрание с обещанието, че ще направи пенсиите по 1000 лева, сега кротък евродепутат. Използват отсъствието на Бареков, за да го плагиатстват. И кой мислите е плагиатът? Самият премиер, който тези дни съобщи невероятната новина, че "в Афганистан е мирно и спокойно сега". Да не би да са дали четири почивни дни и на световните информационни агенции, та не подеха и разпространиха тази очаквана вече почти четири десетилетия блага вест! Вместо това те продължават да каканижат за разни бомбардирани болници, за градове, които онзи ден са били под контрола на правителството, вчера - на талибаните, а днес въвеждат правилата на шериата чернодрешковците от "Ислямска държава". И че изгрява плахата надежда, че гнусните женомразци, недемократичните талибани ще успеят да се преборят с още по-отвратителните женомразци и колячи от ИДИЛ.
Новината, че "в Афганистан е мирно и спокойно сега", бе аргументът на Бойко

от Кабул да "си приемат афганистанските граждани"

Така след демарша за омилостивяване на комшията Ердоган да не отприщва мигрантската вълна към Европа въобще и в частност към България и последвалата совалка на нашенския Кисинджър между Анкара и "колегите" от Европа, Той отново смая света и околностите му с поредното гениално прозрение: Афганистан да се понапъне да си прибере гражданите. Това е наистина гениално! Сравнимо е с Архимедовото "Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и аз ще повдигна Земята"! С откриването на Закона за гравитацията от Нютон благодарение на падналата върху главата му ябълка! Толкова било просто, а Европа се паникьосала как да се справи с бежанските талази, които заплашват да я удавят. Ами да си се прибират обратно.
Дали обаче логистичният гений на бат'Бойко ще е достатъчен, за да реши с какво Афганистан да си прибере у дома неколкотостотин хиляди поданици - с въздушен мост, с флотилия или с керван камили. Май най-целесъобразно ще бъде да се прибегне до услугите на каналджиите, същите, които организират голямата им екскурзия до Европа. Само ще се обърне посоката на движение, иначе те си имат и мрежата, и опита, а

за цената да преговаря фрау Меркел

по чиято покана бежанците тръгнаха към Европа. Нека и други си понапрегнат мозъците и развържат кесиите, за нашия човек е достатъчно, че главата му роди идеята.
А то не е обикновена идея, то си е направо божие откровение. Няма начин Началникът да няма пръст в тази работа. Не случайно тя е осенила премиера при черкуването в храма "Св. Прмчк Прокопий Варненски". Щедрата премиерска ръка и тук е отпуснала 300 000 лева за строежа. И както винаги в подобни случаи, ще се намерят злобни човечета, които са съскали змийски, че "даренията се правят с партийни цели". Бойко в характерния си прям стил отсече: "Дали е за партийни цели, да каже владиката: дали веднъж му е поставяна някаква задача". На владиците ни няма нужда да им се поставят задачите, те са досетливи, сами си знаят що да сторят, та да угодят освен Богу и Нему. Та не изприпка ли Неофит първом след избора му за патриарх до Правителствената болница да премери пулса на нещо разстроилия се Борисов? Та не му ли беше връчен специален църковен орден по случай Гергьовдена на 2015 г.? Усетили са малката слабост на Б.Б. към салтанатите - рязане на ленти, лискане на менчета вода, първи копки, звезди на пагона...
И стигаме до главното. Без да разберем, без да се усетим е променена Конституцията на Република България. Как и кога точно е станала промяната, вероятно на някакво тайно Велико народно събрание, един ден ще научим. Но България вече не е светска държава. Тя е конфесионална държава, в която изповядването на православието е задължително. "Вярата е задължителна за всички!", обяви премиерът под църковния свод и желязно обоснова нововъведението с аргумента: "Неслучайно в имената на много партии има "християн-".
На 2 октомври ще разберем коя е кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, но да си припомнят поне текста на "Отче наш". Защото конституционалистът Борисов постанови, че посещението им в храма е задължително.
Светска държава ли? Разделение на властите ли? Конституция ли? Няма такива работи. Бързо крачим към безпросветна монархия.



Най-малко 24 души са загинали при двоен бомбен атентат в Кабул, съобщиха на 5 септември информационните агенции. Ранени са 91 души. Атентатите са станали в близост до военното министерство. Сред загиналите са един армейски генерал и двама висши военни. Отговорност за атентатите поеха талибаните

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ