28 Март 2024четвъртък12:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Андреа Стефанова с дизайнерски дебют

За първи път на Седмицата на модата в София ще присъстват представители на френския и английския "Вог"

/ брой: 205

автор:Альона Нейкова

visibility 61

По-малката дъщеря на известната българска дизайнерка Евгения Живкова - Андреа Стефанова, ще дебютира по време на Седмицата на модата в София (Sofia Fashion Week AW 2016). Талантливата възпитаничка на престижното италианско висше училище за мода - Институто Марангони в Лондон, ще представи пред публика част от колекцията си "Метемпсихоза" (един от късните гръцки термини за прераждането на душата - б.а.). Андреа Стефанова е получила покана да участва в Седмицата на модата в София лично от проф. Любомир Стойков, който разкри, че отблизо следи развитието на младата дизайнерка, а също така й предрече огромно бъдеще в България.
Третото издание на Sofia Fashion Week ще започне в хотел "Маринела" на 12 септември, като първата вечер ще бъде посветена на световни марки и брандове с представителства в страната ни. Музикалната програма е поверена на Pavell & Venci Venc`. Дизайнери и модни къщи от България ще покажат свои избрани колекции на 13 септември. Именно тогава топ моделът Венета Харизанова ще се изяви не в ролята на дизайнер, а по-скоро като художник (както самата тя уточни) на провокативна колекция, която ще бъде представена от известни личности, сред които са Весела Нейнски, Сашо Андонов, Галена Димова и др. За публиката ще пеят Невена Пейкова и Стивън Ачикор. Висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от страната и Европа ще завладеят подиума по време на третата вечер. На млади дизайнери, нови лица от родната фешън сцена и студентски колекции, селектирани от автора на концепцията проф. Любомир Стойков, ще бъде посветена четвъртата вечер на Sofia Fashion Week AW 2016. Освен тоалети на Андреа Стефанова, публиката ще види творби на Николай Божилов, възпитаници на НХА, НБУ, ВСУ "Черноризец Храбър", ЮЗУ "Неофит Рилски" и др. А Марина Кискинова ще изпее най-големите си хитове.
С ексклузивни ревюта на чуждестранни гости, международни и български топ марки, атрактивно парти с моделите от събитието и световна гост-звезда ще бъде закрито третото издание на Sofia Fashion Week. За музикален поздрав на сцената ще излезе Мария Илиева.
За първи път на Седмицата на модата в София чрез Fashion TV са акредитирани представители на френския и английския "Вог".
Организаторката на Sofia Fashion Week Мария Бонева представи на специална пресконференция лицата на тазгодишното събитие - Богомил и Куин-Алис, които красят над 20 билборда в столицата и са позирали за уникална фотосесия, осъществена от Антон Узунов.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ