23 Април 2024вторник23:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Илияна Йотова ще е вице на ген. Радев

102 членове на НС на БСП подкрепиха избора й в кандидатпрезидентската двойка

/ брой: 207

автор:Павлета Давидова

visibility 37

Със сто и два гласа "за" и един "въздържал се" Националният съвет на БСП избра евродепутатът Илияна Йотова да допълни кандидатпрезидентската двойка, която социалистите подкрепят за предстоящите избори. Йотова ще застане до генерал Румен Радев за вота на 6 ноември. На провелия се в събота пленум лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че на финалната фаза за вицепрезидент са останали трима кандидати - депутатите Дора Янкова и Таско Ерменков и Йотова. Председателката на социалистите подчерта, че Изпълнителното бюро единодушно предлага евродепутатката.
"Уважаеми членове на НС на БСП, аз ще бъда лаконичен, но моят личен избор за кандидат за вицепрезидент от БСП е г-жа Илияна Йотова. Тя е опитен политик, доказал се боец и нещо много важно - ще бъде европейското лице на нашата кампания. Разбира се, по никакъв начин не омаловажавам решение на НС, не искам да влияя, но това е моят личен избор", включи се в дискусията и ген. Радев. Единодушното предложение на ИБ на БСП за Йотова, както и подкрепата на самия кандидат за президент доведоха до отказа на Янкова и Ерменков от надпреварата.
Дора Янкова уточни, че е останала до финалната фаза заради желанието в партията за политически, партийни и разпознаваеми лица. "С радост разбрах, че ИБ се е обединило около кандидатурата на уважаваната от мен Илияна Йотова. Решението на бюрото заслужава уважение, защото може би това е първият сигнал от последните два месеца на консолидация и единство. Аз ще съм последният партиен човек, който ще прави контрапункт на решение на ИБ. Уважавам и факта, че ген. Радев се е присъединил към политическото решение. Трябва ни настроение, емоция, сила и единство. Приветствам вицепрезидентската двойка на ген. Радев и Илияна. Ще дам всичко от себе си за кампанията. БСП трябва силно да се заяви в тази кампания. Пожелавам успех и няма да участвам в състезанието - партиен човек съм", обясни отвода си депутатката.
Ерменков емоционално благодари на другарите и неправителствените организации, които застанаха зад неговата номинация като вицепрезидент. Той обаче уточни, че след изявлението на Радев няма намерение да се конфронтира с бъдещия президент и също се отказа от участие в таен вот. "Една двойка изтребители отива на бойна задача, водещият трябва да има пълно доверие към този, когото води. Видимо аз не съм този човек и нямам никакво намерение да подвеждам водещия. Той е направил своя избор и аз ви призовавам да го подкрепите", призова Ерменков.  
След като Йотова остана единствена кандидатура, Нинова предложи явен вот за номинацията й. Дилемата с кандидата за вицепрезидент на БСП приключи бързо, за по-малко от половин час.

снимка Благовеста Цветкова

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ