20 Април 2024събота11:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Груба селска проява

/ брой: 207

автор:Георги Георгиев

visibility 2236

Това, което направиха с Ирина Бокова премиерът Бойко Борисов, онази жена, която работи като еврокомисар в Брюксел и се води българка по документи, и техните холуи (думата неслучайно е на руски, да му обяснят на Борисов какво означава), е невъзможно да бъде описано с наличните цензурни думи в българския език. Меко казано, това е груба селска проява от най-долен тип, извършена от злобни душици, страдащи от комплекси за непълноценност, усложнени от хронична отмъстителност. И глупост.
Борисов, след всичките му килифаревски извъртания, най-накрая успя да ядоса руснаците. Освен това той, заради онази жена от Брюксел, успя да накисне пред Москва канцлера Ангела Меркел по начин, непознат в последните години за руско-германските отношения. За да се стигне изобщо дотам руската страна да разкрие подробности от очевидно конфиденциалния разговор между президента Владимир Путин и федералния канцлер, би трябвало руснаците да са бесни, че някой се опитва да ги работи в последния момент.     Въпросът защо Ангела Меркел е решила да участва в мръснишките игри на Борисов и онази жена от Брюксел виси във въздуха със страшна сила.
Впрочем, като гледаме поведението на Меркел по отношение на мигрантската криза и проблемите в ЕС, първото обяснение, което идва наум, е - политическа неадекватност, за която тя вече плаща в Германия. Второто е, че зад гърба на канцлерката наднича един чичо с гащи на райета и звезди.
Заявлението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова от вчера, както и на говорителя на Путин Дмитрий Песков означава, че руснаците поемат хвърлената ръкавица. Еврокомисарката, за която се говори, че можела да смени Бокова (самата мисъл за това в този момент граничи с налудност), ще гледа ООН през крив макарон. Това също намекнаха прозрачно вчера от руското външно министерство.
От Ирина Бокова ще се иска много мъжество да издържи на една от най-гнусните кампании за избор на генерален секретар в историята на ООН от последните години. Ако обаче го направи и спечели това състезание, в което от родната й страна се опитват да й сложат гири на краката, тя много, ама наистина много ще помогне на България. Това ще бъде удар върху мафиотизираната камарила, която управлява страната в момента. Не, не я управлява, а я изсмуква. Всички тези персонажи, за които казионната преса пише с малките им имена по първите страници, все едно са брат'чеди, вуйни, лели, етърви и баджанаци на журналистите, та всички тези, а и онази стринка от Брюксел също, ще бъдат унизени. Унизени. Това ще бъде по-страшно от изборна загуба. Все едно Методи Бачев да говори глупости за Бойко Борисов във всяка "Панорама" от тука до 6 ноември. Така си го представете.
Що се отнася за българо-руските отношения, за тях спокойно може да забравите, докато ген.-лейтенант инж. д-р Бойко Борисов е министър-председател. А "хъбчето" и други актуални форми на мокри сънища за руски пари в България може да му ги нарисуват на дувара в Банкя, да си ги гледа, преди да заспи. Може и той да си ги нарисува. Нали Вежди Рашидов каза, че бил като Пикасо.
Боже, ела и си прибери вересиите, Господи.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ