26 Април 2024петък03:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Брюксел се показа по-циничен от всякога

Да орежеш с 25% парите за бедните региони и да ги пренасочиш за мигрантите е брутално погазване на интересите и правата на европейските народи

/ брой: 210

автор:Валентин Георгиев

visibility 129

Неадекватност, цинизъм, лицемерие, демагогия - каквото и да се сетите в тоя дух за самозабравилия се "елит" на ЕС, все ще е вярно! Недосегаемите "началници", които дирижират съдбините ни, отново показаха, че не зачитат по-слабите държави и партньори, а приказките им за солидарност, справедливост, равенство не струват пет пари. Няма как по друг начин да определим предложението на Брюксел да ореже с близо 25% парите от еврофондовете за бедните региони, като ги пренасочи за охрана и за издръжката на прииждащите тълпи от мигранти. Няма що - решение хуманно, морално, демократично! Истинска евроатлантическа ценност! Да вземеш от бедния, който едва оцелява, за да има за "бежанците", а богатият да бъде охраняван и да се пази от тях на чужд гръб.    
Държавите от бедния европейски Изток чинно правят своите ежегодни парични вноски като членки на ЕС. Тези пари отиват в еврофондовете, а после филанкишията решава с нашите пари да хрантути "бежанци", повечето от които идват от държави, в които нито има война, нито пък са се случили там някакви катастрофални природни катаклизми. И всичко това - след като ЕС редом със САЩ и НАТО предизвика мигрантската вълна, а самите мигранти напират не към бедния Изток, а към богатия Запад! Но и това явно не е достатъчно - бедните в ЕС по една случайност са същите, които са обречени да поемат огромната част от всички тези орди поради географското си разположение и задължението да регистрират новите кандидат-европейци на своя територия.
Истински равноправни партньори сме в този прекрасен Европейски съюз! ЕК за пореден демонстрира брутално погазване на интересите и правата на коренното европейско население! Защо лобистите там не свалят с 25% цените на разходите за пришълец от картелите и монополите, които продават стоки и услуги за бежанците? Вместо това те гледат да източват от данъкоплатците!
А не се ли прави всичко това, за да бъдат ударени с финансова санкция онези непокорни държави като Унгария например, които не са съгласни с мигрантската политика на Брюксел и Берлин? Факт е, че "началниците" многократно размахваха и размахват пръст на Вишеградската четворка за това, че дръзва да изразява самостоятелно мнение и да води собствена, по-различна от тях политика. Затова и преразпределението на бюджета явно се прави като наказание на несолидарните с проблема с бежанското нашествие държави, което пък показва, че либералните политически елити в Западна Европа не са научили нищо ново и не са забравили нищо старо. Продължават да се държат по един надменен, арогантен, имперски начин и си мислят, че могат да наказват непослушните страни членки. Това е една от причините възмущението на мнозинството от европейските граждани да расте лавинообразно срещу поведението на бюрократите в Брюксел. 
В тоя ред на мисли нормалната логика предполага, че Източна Европа не трябва да приема нито един бежанец, след като парите се пренасочват от нейните народи за мигрантите. И солидарно да спре да раздава статути, а да започне да пренасочва пришълците в западна посока.
А къде е "нашият" еврокомисар Кристалина, която при това отговаря и за бюджета на ЕС? Защо не ни защити, защо не предложи поне да се реже "равнопоставено"? Нали тя планира бюджета? Обикаля света като Магелан, пробва да се изнесе от Европа и си търси други престижни поприща, като в същото време подлива вода на друг достоен българин... Нека припомним и други нейни думи, изречени преди 3 години, когато Европа още не пъшкаше под натиска на тоталната мигрантска вълна. Цитирам буквално: "Нашата нация застарява, знаете демографското положение в България. Имаме трудности да излезем от икономическата криза... Даже утре да се подпише мирно споразумение, още поне 2-3 години бежанците, които са напуснали Сирия, няма да могат да се върнат, защото там е разрушено до земя. Тези хора ще бъдат тук и ние можем да ги използваме, те могат да бъдат полезни за нашата икономика". Мисля, че това казва всичко. С едничкото допълнение, че Европа е налазена не само и не толкова от сирийци, а от всякакви други пришълци, радушно канени от Меркел. 
От съобщението на ЕК става ясно, че решението е "изцяло подкрепено от европейските правителства", което ще рече и от българското. Не знам какъв българофоб трябва да бъдеш, за да проявиш своята криворазбрана "солидарност" в такъв момент. Всъщност и това си има обяснение - за пари днешните ни управници са готови на всичко. Послушни, изпълнителни, лоялни, солидарни, толерантни, либерални...
За България това решение е равносилно на продължаващ узаконен геноцид и затриване на държавата. При целенасочено унищожените ни индустрия и селско стопанство, за 10 г. членство в ЕС минахме основно на изкуственото дишане от еврофондове, макар в огромната си част парите от тях да потъват в близки фирми и кръгове на властта. И резултатът е виден - просто се поразходете из пустинята България извън няколкото по-големи града. А като капак същият този Брюксел не ни позволява да се вдигнем на крака заради наложени от него санкции срещу Русия, които сме длъжни да спазваме. Или някой ще отрече, че в нейно лице нямахме и не можем да имаме един стабилен и голям пазар. 
Тъжно е! Жалко е! И все повече ще се питаме: как допуснахме такава нагла и бездарна пасмина да застане начело на бившата ни вече държавица? Бог да прости България!

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ