19 Април 2024петък21:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Буркина Фасо ряпа да яде

/ брой: 211

автор:Велиана Христова

visibility 1118

Над 10 000 български зрелостници изтичат всяка година да учат на Запад, да вземат чужда диплома и, ако някога случайно се върнат тук, да бъдат третирани като корифеи, за разлика от лапнишараните, останали в родината си. Не стига това, ами мнозинството на ГЕРБ в парламента докара вчера чуждите дипломи направо в България, нарушавайки драстично всички законови правила на държавата ни. Властващото мнозинство в НС гласува на първо четене създаването на франкофонско висше училище в София, приемник на Франкофонския институт у нас, не според задължителните правила на Закона за висшето образование, а чрез ратификация на спогодба между България и френските институции на франкофонията. Все е имало незаконни вузове у нас в последните години, но такова чудо - незаконен вуз да се създава от парламента, не е виждано. В уж правовата държава България не е възможно висше училище да се открива не с акредитация, а със спогодба.
Дипломите нямало да са български, а на три френски университета, оправдаха се от външното ни министерство. Това в прав текст означава че нашата държава няма да признава дипломите на този университет, работещ у нас, а ако някой реши да ги ползва тук, ще трябва да ги легализира в МОН! Пълен нонсенс. Пък и вече ще ни крадат децата направо в София.
 Законът за висшето образование изрично казва, че висше образование у нас се придобива във висши училища, получили акредитация и създадени по правилата на ТОЗИ закон. И още - че, за да се открие тук висше училище от държава на ЕС, то първо трябва да получи одобрение от нашата акредитационна агенция (НАОА). Отдавна е ясно, че за ГЕРБ законите нямат никакво значение. Но чак парламентът да им тури кръст, това означава не само, че вече не сме държава, а че сме се превърнали в джунгла без правила. Кой откъдето дойде, се постиламе пред него да си прави каквото си иска, стига да бутне кяр някому тук. Ни правила, ни закон - надупили сме се да изпълняваме като аборигени всяко щение на "истинските" европейци. Отгоре на всичкото нашата държава дава безвъзмездно и помещения на незаконнороденото френско отроче. Така навремето Иван Костов подари на частния Нов български университет прекрасна сграда, де факто открадната от държавата, т.е. от всички нас. С какво право?
Даже не говоря за "дреболии" от типа на това, че собствените ни 51 вуза заради демографска липса на млади българи не могат да напълнят местата си, дори след като приемат куцо и сакато в 4-5 класирания. Не говоря и за клетвите на Кунева, че нямало да допусне повече никакво разширяване на мрежата от висши училища. Говоря, че вече сме станали просто територия, чиято държавност не означава нищо. Защото е суспендирана от властимащите.
След всичко това дали някой ще се учуди, че вчера на сайта на Франкофонския институт вече пишеше с едри букви: "Висше франкофонско училище по администрация и мениджмънт (ВФУАМ)". Не им дреме, че парламентът ни още не го е създал. То, видите ли, обучавало магистри от... 2002 г. насам. Вече над 1600 души! Значи цели 14 години е нарушавало законите на България! И никой - ни гък? Е, че как няма посланик Дьо Кабан да ни гледа сеира и да ни се подиграва? Как няма да позлатява с парите на наши дарители музейните дейци на своята Франция вместо бедняците българи, дето му наредиха на тепсия тракийското злато в Лувъра? Ние от Буркина Фасо сме по-зле!

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ