20 Април 2024събота17:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Павлова поиска от съда разваляне на сделката за Царските конюшни

/ брой: 212

автор:Павлета Давидова

visibility 35

Регионалният министър Лиляна Павлова е сезирала СГС с искане продажбата на т.нар. Царски конюшни в София да бъде развалена. Тя е поискала съдът да обяви и трите договора, сключени от областния управител на София, да бъдат обявени за нищожни. Исковата молба е едновременно срещу областния управител и срещу купувача "Евротрансбилд".
От МРРБ смятат, че областният управител Веселин Пенев не е имал правомощия еднолично и самостоятелно да се разпорежда с имота и не е налице хипотезата за прехвърляне, продажба или ликвидиране на съсобственост от името на държавата. Това е вид заобикаляне на закона, тъй като имаме спорове изобщо по процедурата, обясни Павлова. Според МРРБ купувачът не е ясно легитимиран и не е собственик на имотите, за които претендира. Павлова припомни и висящите в съда дела от други фирми, които също претендират съсобственост. "Считаме, че е налице категорично ощетяване на финансовия, на държавния интерес, на публичния и обществения интерес при извършването на тази сделка, тъй като направеното ценообразуване и като избор на тези, които са го правили, и като избор на цени, на които тази сделка е извършена - е ощетен държавния интерес", заяви министърът.
По-рано депутатът от БСП Жельо Бойчев попита вътрешния министър Румяна Бъчварова дали е била уведомена за действията на областния управител на София и процедурата за продажба на Царските конюшни. Считате ли че при подписването на тези договори са защитени държавният и общественият интерес, добави той. Бъчварова заяви, че като вицепремиер не отговаряла за областните управители, а координацията с тях е възложена на отдел към администрацията на МС. Тя продължи да настоява, че МВР отдавна е искало актуването на имотите върху вече продадения терен.
Държавният интерес е бил защитен от Министерството на земеделието, което има акт за собственост върху една от сградите и МРРБ, които са се произнесли за статута на имота, смята Бъчварова.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ