28 Март 2024четвъртък11:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 260 интелектуалци подкрепиха Румен Радев и Илияна Йотова

Ще спечелим президентските избори и ще понеса отговорността, заяви Корнелия Нинова

/ брой: 214

автор:Павлета Давидова

visibility 43

Над 260 са учените, преподавателите, интелектуалците, военните, спортистите и уважаваните личности, които застават зад учредяването на инициативен комитет за издигането на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Начело на комитета е Стефан Данаилов. Членът на ИБ Крум Зарков обясни, че единствената трудност при подготовката на комитета е дошла от многобройните заявки за участие. За регистрация в ЦИК са подадени 48 имена, но всички останали са част от комитета. Заявка за участие са подали повече от 40 професори, почти толкова са и представителите на творчески професии - актьори, режисьори, журналисти и писатели. Над 40 са преподавателите, около 30 са представителите с различни военни звания. Желание за участие в комитета са дали много студенти, спортисти и общественици със значими постижения.
В списъка са първият български космонавт Георги Иванов, бившият образователен министър Анелия Клисарова, ексминистърът на културата Георги Йорданов, почетният ректор на Пловдивския медицински университет проф. Георги Паскалев, шефката на СБЖ Снежана Тодорова, еврошампионът по автомобилен спорт и рали Крум Дончев, журналистката Велислава Дърева и др. На първия ред в залата бе и бившият вицепрезидент на България ген. Ангел Марин. Лидерът на БСП Корнелия Нинова също е в имената, които са подадени за регистрацията в ЦИК.
Убеден съм, че всички ние, напред с нашите кандидати, действително можем и трябва да победим тази година, да спечелим изборите. Това може да стане, когато сме единни и всеки активно работи за каузата, каза проф. Стефан Данаилов. Любимецът на поколения българи благодари на отзовалите се на поканата му. Той уточни, че умишлено е настоял срещата да се проведе в зала 8 на НДК и се оправда, че бил суеверен - припомни, че там бе учреден и комитет за президентската кандидатура на Георги Първанов през 2006 г., когато той спечели втория си президентски мандат. И тогава оглавявах инициативния комитет и си го избрахме, припомни Данаилов. Той заяви, че вярва в генералската чест на Радев и разчита срещите с членовете на ИК да продължат и след избирането му за президент. "Да ти кажа, генерале, Георги Първанов ни изменти и не направи среща с Инициативния комитет. По едно време го бяха подгонили, че ще го сменят и тогава събрахме ИК", не пропусна да отбележи Данаилов.
Професорът призова Йотова и Радев да се усмихват повече. Този тъжен народ иска усмивки в своите политически ръководители, обясни Данаилов в края на срещата.
След представянето на ИК Корнелия Нинова, Крум Зарков, Стефан Данаилов и представители на комитета внесоха в ЦИК документите за регистрацията на кандидатпрезидентската двойка Радев-Йотова. Те са петият регистриран Инициативен комитет за вота на 6 ноември.
Ние ще победим на изборите, отговорността е моя - да, ще я нося, категорична бе Нинова. "Скъпи мои приятели, чичо ви Ламбо е оптимист. Аз съм оптимист и тоя път ще ги победим", добави Данаилов. Той си пожела прилична кампания, която да избистри много неща. "Хората не искат да имат само хляб и пенсии, а искат да имат по-усмихнат по-добър живот, и най-важното - да имат по-достойно преживяване. Много ме мъчи, че някои се срамуват да кажат, че са българи, което е страшно. В това отношение аз много вярвам на ген. Радев и на Илияна, че той иска да усети това самочувствие, което има самият той като личност, такова самочувствие да получи и България", заяви Данаилов.


снимка Благовеста Цветкова
Стефан Данаилов показа изключително настроение и оптимизъм при внасянето на документите за регистрация на инициативния комитет

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ