20 Април 2024събота11:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Планът на ПЕС за младежта стартира и в София

Друга, по-добра реалност за младите поискаха Станишев, Нинова и Йотова

/ брой: 215

автор:Кристиела Симеонова

visibility 439

След успешния старт на кампанията в Брюксел, на София се падна честта да бъде втората европейска столица, в която се поставя началото на дискусията за Европейския младежки план на ПЕС. В голяма книжарница в центъра на столицата в присъствието на младежи, депутати и членове на БСП лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев, председателят на БСП Корнелия Нинова, кандидатът за вицепрезидент на БСП и евродепутат Илияна Йотова поставиха началото на кампанията.
Ключово за бъдещето на Европа е какво е отношението на младите към европейския проект, изтъкна Сергей Станишев. Той се позова на тревожните проучвания, че пред днешното младо поколение перспективите са по-лоши, отколкото пред техните родители. Това именно по думите на Станишев е в основата на евроскептицизма и увличането по радикални течения. Тъй като липсват конкретни действия, е необходим политически натиск, за да се постигне желаната промяна. Затова ПЕС предлага Европейски младежки план от 4 стълба. Първият е ориентиран към заетостта и настоява за увеличение на финансирането на Младежката гаранция - завоевание на ПЕС, от 6 на 20 млрд. евро и на нейния обхват. Вторият е свързан с образованието с искане да се разшири действието на програмата "Еразъм+". Третият стълб предлага културен чек за всеки, навършващ 18 години младеж, с който той да получи по-лесен достъп до културни събития. В Италия тази политика вече работи. Четвъртият стълб е посветен на грижата и правата на децата, тъй като по думите на лидера на ПЕС е недопустимо в най-богатия съюз всяко 4 дете да е в риск от бедност.
Вярвам, че БСП ще е водещата партия в България, която ще отстоява изпълнението на тези 4 стълба, подчерта Сергей Станишев. Да спечелим обществото на наша страна и заедно да постигнем реалността, от която Европа се нуждае отчаяно, призова той.
От четирите стълба председателят на БСП Корнелия Нинова залага на образованието и работата, защото според допитване сред младите именно те са важни за тях, за да останат в България. Младите са готови да бъдат активна част от българското общество, а ние трябва да им осигурим това, отбеляза Нинова. "Имаме крещяща нужда от кадри", заявяват работодатели, с които се срещнах, и призовават: Обвържете образованието със секторите на икономиката", отбеляза председателят на БСП. Не политиците ще определят живота ви, а вие задавате тона на техните действия, обърна се Нинова към младежите.
Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова обрисува трудния път, през който са минали европейските социалисти във време, когато никой не е помислял да говори за социална политика, за да постигнат реализирането на Младежката гаранция. Тя отбеляза, че у нас 104-те милиона за нея не са отишли по предназначение заради липсата на информационна кампания. Правителството тогава скри тази информация, работодателите използваха средствата, но не изпълниха второто най-важно условие - да наемат на работа стажантите, подчерта Йотова. В раздаваните на събитието паспорти на Европейския младежки план тя подпечата образованието, като сподели стряскащите данни, че за 2 години в България са затворени 800 училища. "Това е най-тежката диагноза за нашата страна. Искаме друга реалност за младите", настоя кандидатът за вицепрезидент и призова: Да променим България с тези млади хора за общия ни просперитет и бъдеще.
Вероника Делибалтова, председател на Младежкото обединение в БСП, пое ангажимент за активна дейност на младежите в партията за популяризиране на плана. Лора Любенова, член на борда на Европейския младежки форум, подчерта доброто сътрудничество на форума с ПЕС и Групата на социалистите и демократите в ЕП.


Вероника Делибалтова, Илияна Йотова, Корнелия Нинова и Сергей Станишев получиха паспорти с четирите стълба на Европейския младежки план

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ