29 Март 2024петък13:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ген. Румен Радев: Искаме да знаем истината

/ брой: 216

автор:Юлия Кулинска

visibility 29

"Искаме да знаем истината, защото в държавата има дефицит на истина". Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев на среща с членовете и симпатизантите на столичната организация на БСП. Той беше посрещнат с аплаузи и възгласи "Победа!" под звуците на възрожденски песни. "Искаме да знаем истината за 16-милиардния дълг, за случая с КТБ, за изразходването на 108-милионната помощ за бежанците. Ние сме тези, които ще настояваме истината да излезе наяве", подчерта ген. Радев.
"Издигането ми за президент е огромно задължение. Има смисъл да се бориш за България, защото не стига само да я обичаме. Всички ние сме длъжни да надигнем своя глас и ясно и категорично да заявим, че не приемаме България да бъде най-бедната държава в ЕС и с най-висока смъртност. Не приемаме да продължават да се съсипват образованието и здравеопазването, да няма сигурност и спокойствие за труд, за доходи", категоричен е ген. Радев. Той не приема огромна част от българите да водят унизителен живот с мизерни пенсии, младите да не виждат перспектива тук и търсят препитание и образование навън и раждат децата си извън държавата. В страната се шири битова престъпност, държавата е абдикирала от цели райони, социалното разслоение е голямо, категоричен е кандидатът за президент.
"Време е за промяна и няма кой друг да я предложи, освен нас. Алтернативата е БСП и Инициативният комитет, който подкрепя кандидатпрезидентската ни двойка. Началото на промяната се казва ген. Румен Радев - президент на България. Другата част на промяната се казва Илияна Йотова." Това заяви в препълнената зала 3 на НДК председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя беше категорична, че двамата са единствената алтернатива на статуквото. "Искаме промяна от името на всички. От името на учителите, недоволни от реформата в образованието, обричаща младите хора на неграмотност, и на лекарите, които отрекоха т.нар. здравна реформа. Говорим за промяна от името на младите и студентите, от името на онези възрастни, които не живеят достоен живот, от името на земеделските кооперации, искащи промяна на техните права", подчерта Нинова.
"Ген. Румен Радев и Илияна Йотова са кандидатите за президент и вицепрезидент на тази част от обществото, която иска промяна на модела на управление на държавата. Това включва реално разделение на властите и създаване на условия президентската институция да изпълнява пълноценно функциите си съгласно правомощията, регламентирани от Конституцията", заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. По думите му ген. Радев е с доказан висок професионализъм, управленски умения, лидерски качества, отговорност и патриотизъм, а Илияна Йотова е със значителен стаж в законодателната власт на национално и европейско ниво. Двамата съчетават опит и качества, които са необходими за ефективното функциониране на президентската институция, посочи Паргов.
"Следващият президент и вицепрезидент трябва да бъдат смели хора, лидери. Видях тези качества в ген. Радев. Той ме убеди, че думи като смелост, достойнство и чест не са празни думи, а са част от духа на българина. ГЕРБ се провалиха в президентската институция", подчерта  Илияна Йотова. "В Европа Борисов мълчи, но тук той се заканва на европейци, на турци, на руснаци. Днес, защото има избори, той казва, че европейската политика била грешна. Но аз съм категорична, че няма нито едно решение в Европа, на което българският премиер да е казал "не", заяви Йотова.
Ген. Радев и Илияна Йотова отговориха на въпроси на участници в срещата, свързани с бежанската криза, с външната политика на страната, за борбата с бедността, за отношението към Русия и САЩ.


Стотици членове на левицата и симпатизанти пожелаха успех на кандидатпрезидентската двойка
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 188

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 182

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 196

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 157

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ