19 Април 2024петък19:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Наколенки

/ брой: 216

автор:Владимир Николов

visibility 1551

"Златните момичета" от ансамбъла по художествена гимнастика, които напускат спорта, след като спечелиха бронзови медали на Олимпиадата в Рио, се срещнаха с Бойко Борисов. Хорово Михаела Маевска, Христиана Тодорова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Любомира Казанова благодарили на премиера за подкрепата, грижите и отношението към тях от създаването на отбора до края на спортната им кариера. "Никога няма да забравим Вашата подкрепа и отношение към нас!", казали гимнастичките на среща в МС, на която не пропуснаха да присъстват министърът на младежта и спорта Красен Кралев и финансовият министър Владислав Горанов. Срещата не бе пропусната от старши треньорката на ансамбъла Ина Ананиева и от президента на БФХГ Илиана Раева, автор на пошлия сценарий за изказването на благодарности.
"Г-н Борисов, Вие пръв през 2010 г. протегнахте ръка на художествената гимнастика за организирането на първата Световна купа в София, което беше трамплин към нашите големи постижения! Вие лично открихте първата Световна купа, с което засвидетелствахте отношението на държавата към красивия ни спорт", заяви Раева на "Дондуков" 1.
"Вие пръв ни поздравихте по телефона още в залата при спечелването на първата ни световна титла в Монпелие през 2011 г.", изчурулика Цветелина Найденова.
"Г-н Премиер, Вие изразихте своята подкрепа към нас в най-тежкото ни изпитание преди Олимпийските игри и ни поздравихте за героизма и за спечеления бронзов медал на олимпийските игри в Рио. Благодарим Ви за предложението да ни бъдат дадени пълните премии за спечеления медал. През цялото време на тези 7 години нашата подготовка беше напълно обезпечена от държавата! За нас това означава много и ние винаги ще помним Вашата подкрепа! Носим Ви специални подаръци от Рио - възпоменателен медал от Олимпийските игри и бразилски сувенир, който да Ви пази, да Ви носи здраве, сили и успех", припя Христиана Тодорова.
Срещата отекна в електронните медии и до края на вчерашния ден всички бяха облъчени за приноса на Борисов от Банкя и към националната гордост - художествената гимнастика. Боже, в кои времена се върнахме! Сега в този спорт може да сме пионери в ново съчетание - с наколенки.
Добре че засега в хора на възхваляващите не се е включила най-голямата ни гордост от Рио - олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева. Тя каза, че в страната липсват елементарни условия за тренировки, поради което от 2 години се готви в Холандия. Така както и другата ни голяма звезда в атлетиката Ивет Лалова тренира в Италия, а не разчита на мизерните условия, осигурени за "Царицата на спортовете" от Бойко Борисов и Красен Кралев.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ