29 Март 2024петък11:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вони...

/ брой: 217

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1962

Плъхът изпълзя от дупката си и така разрови бунището, че се разнесе страшна воня. Грозна сцена, нали? Е, такава именно е ситуацията с българската кандидатура за наследник на Бан Ки-мун, като в ролята на плъха идеално се вписва еврокомисарят Кристалина Георгиева - умишлено е пропуснато определението български! Нищо друго освен погнуса предизвикват изказванията й, че била окуражена от подкрепата да се кандидатира за шеф на ООН. Да наречеш такова поведение недостойно звучи като комплимент. Това е долно поведение, антибългарско.
Апропо плъхът досега се покриваше и не сметна за нужно да излезе и публично да коментира - да опровергае или отрече информациите, в които е замесено името й. Що ли? Защото и тя е в кампанията, целяща да спъне българската кандидатура за високия пост. В антибългарските действия на българското правителство все по-ясно прозират целите на очернянето на Бокова. Сценарият, който очевидно премиерът Борисов се е съгласил да играе, е да смени Бокова с Кристалина, с което безскрупулно да пропилее шанса българин да застане начело на световната дипломация. Умишленият провал на българската кандидатура играе в полза на друг кандидат - португалеца Антонио Гутериш - изборът на Западна Европа, воглаве с Меркел. Неслучайно в последно време се размениха ролите и вместо Борисов, канцлерът мига умилително пред него, демонстрирайки европейската солидарност на практика, та и някой лев му подхвърли. Ясно е, че ако Кристалина влезе в надпреварата, автоматично отпада този шанс, тъй като не може представители на една държава да заемат два високи поста в структурите на ООН.
Няма такава държава, която да играе срещу себе си, както правим ние. Ето Гутериш, независимо от политическата си окраска, днес се радва на твърдата подкрепа на държавата си. А у нас невежата Борисов, у когото липсват дори повърхностни познания как протичат гласуванията в ООН, си позволява да поставя ултиматуми на Бокова, дори да прави аналогии с резила Румяна Желева. Що ли голям смях буди той у вещите в дипломацията като Любомир Кючуков например? В интервю за "Студия Трансмедия" бившият ни посланик в Лондон посочва, че същинският избор не е започнал, а сегашните гласувания не отразяват представянето на кандидата, а усилията на държавата, и градацията на местата в момента е абсолютна неадекватна. Г-н Борисов, горещо ви препоръчваме да се вслушате в гласовете на по-запознатите. Макар че техните истини не отговарят на вашите стремления.
Бокова се радва на подкрепата на Франция и Китай, определяна е като приемлива за Русия и САЩ. От петте постоянни членки на СС на ООН, които имат решаващия глас, остава Великобритания. Ние, както само по нашите географски ширини умеем, успяхме важната тема кой да оглави световната дипломация да я сведем до нивото на махленски свади и за сетен път демонстрирахме неспособността си да се обединим около една национална кауза. Защото "... не сме народ, а мърша... само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме"...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ