29 Март 2024петък01:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Помощ, помагат ни!

/ брой: 218

автор:Ева Костова

visibility 67

Националната статистика отново ни изпрати като Алиса в страната на чудесата. Този път отчете чудеса от храброст на сегашното правителство в областта на социалната защита. Тоест защитени сме, откъдето и да го погледнеш, та няма повече накъде. Статистика, която се разбива на пух и прах, стига да поговориш с някой безработен българин, майка с деца, пенсионер, беден работещ или клошар несретник. Защото социална подкрепа по презумпция е осигуряването на благосъстояние на всички граждани, а социалната държава в този смисъл винаги стои начело. Социалната защита в развитите страни е предоставяна от държавното управление най-вече на безработни, болни или инвалиди, възрастни, хора с малки деца или ветерани. През 2014 г. приходите от държавния бюджет за финансиране на социалната защита у нас са в размер на 8 199.0 млн. лв., а приходите от осигурителни вноски - 8 282.1 млн. лева. Коментарът може да си направи всеки сам.
Какво още показват числата на НСИ? Че на първите места стоят разходите по "Болест/Здравна грижа". Те като че ли следват липсата на промени в тази сфера, плодовете на криворазбрани и некомпетентни намеси за реформи в тази деликатна за все по-боледуващия българин област. И ако преди две години пробойните в социалната защита още не си личаха толкова, днес и с просто око се вижда, че социалната политика е в перманентна ваканция. Нея просто я няма. Топят се обещания за промени, които ще я направят по-ефективна, по-отговаряща на нуждите на всеки човек. И че парите щели да се използват там, където е най-необходимо, а няма да са в кюпа, в който бъркат най-вече заети с това, което не им е работа или нямат нужната компетенция за такова тънко дело. Свиват се и отвоювани вече социални права, които докарват до полуда не хиляди, а милиони бедни, ужким европейци... Другото е помощи в натура с изтекъл срок на годност или проява на сиромахомилство от страна на богати и забогатели кой знае как неправителствени организации. А държавата - тази Алиса, продължава да ни изпраща в страната на чудесата.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ