20 Април 2024събота14:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Педикюр за магарета

/ брой: 221

автор:Ева Костова

visibility 91

Чета и рева: приют за пенсионирани магарета откриха в гоцеделчевското село Баничан с официална церемония. Магарилниците са взети на концесия от швейцарци, бог да ги поживи. Та да може уморените вече животинчета да си изкарат достойно старините. И педикюр им правели за здраво копито. Наред с редовното хранене и лекуването на болежките на клепоухите в красивите като швейцарски пейзаж обори.
Направо ти иде да кажеш: вземи ме, ветеринарю, в своите владения. Белким облекча несретната си старост в тази държава, която и сега ми взема здравето и ме оставя без хляб. И която продължава да взема и от малкото останали след всякакви реформи пари от пенсии за черни дни. Това сто на сто ще си кажат над два милиона български пенсионери. Не защото не жалят магаретата, а защото магарета се разхождат по главите им. И засилват умората от живота, на който са подложени. Защо никой не построи подобни слънчеви и красиви домове за възрастните? А не старчески домове за последен пристан? България иначе и без туй си е "Долината на магаретата", дето риеш с копита от обида и бедност и често сънуваш един друг живот... Където като добиче влачиш хомота на поне 40 години труд, а после с мизерната пенсия продължаваш да работиш, ако те търпят. За педикюр време не остава.
Магаретата според швейцарските хуманисти у нас били на изчезване. То и гражданите на тази страна са на изчезване - какво, да ги дадем на кланиците ли, когато станат стари и непотребни?
С проекта искаме да възпитаме едно по-хуманно отношение на хората към животните, а и да облекчим старините на тези животни, казват служителите в тези богоудобни заведения. Правилно, така се възпитава младото поколение в хуманно отношение. В Швейцария обаче.
Eх, що не съм обгрижена мечка, щастлива кокошка или в краен случай - уморено магаре! Чета и съм бясна...

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ