28 Март 2024четвъртък10:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пръскат над 170 хил. лв. за реклама на изборите

Над 100 бона дават на консултант, за да осигури „комплексно обслужване на публичното представяне на разяснителната кампания”

/ брой: 224

автор:Павлета Давидова

visibility 920

Фирма на т.нар. братя Мангасарян и фирма, свързана с Юлий Москов, са спечелили обществените поръчки на ЦИК за разяснителната кампания за изборите. Шоумените взимат 69 500 лв. без ДДС чрез "Премиерстудио Плюс" ООД, за да изготвят "познаваеми и добре приемани логотип, слоган, визии и клипове за кампанията, включващи ключовите послания" и аудио и видео материали за информационната кампания.
110 хил. без ДДС получава "Ес Ти Би Комюникейшънс" ЕООД, която е собственик на "7 дни спорт", а управителката Велимира Костова е партньор с приближения до ГЕРБ Юлий Москов. Задачата им е да консултират и комплексно да обслужат публичното представяне на кампанията.
Любoпитното в първата поръчка за изготвянето на видео и аудиклиповете е, че никой не се е явил на обявения търг. Процедурата е прекратена на 23 септември. Така се стига до любимата методика на ГЕРБ за усвояването на обществени поръчки - поканите за участие. От сайта на ЦИК става ясно, че на същия ден ЦИК е изпратила документи на 10 лица. Постъпили са само 3 оферти - от братя Мангасарян, "Междинна станция" ООД на водещите Иван и Андрей и "Продуцентски център футура вижън" ЕООД на Георги Крумов. Прави впечатление, че класирането на участниците съвпада и с реда на постъпването на офертите им - първенец с 95,40 точки са братя Мангасарян, които са пуснали предложението си в 14,15 ч. на 28 септември. Останалите две фирми са се включили в състезанието два часа по-късно, с двайсетина минути разлика.
На 21 септември м.г. същите три фирми са финалисти в поръчка за изготвянето на 8 клипа за популяризирането на местните избори и националния референдум. Подреждането завършва по същия начин, както и при последната поръчка на ЦИК.
"Консултантски услуги при създаване и реализиране на интегрирана комуникационна кампания, която да осигури публичност, да информира и повиши познанията и мотивацията на българските граждани за предстоящите президентски избори и референдум 2016, в съответствие с Изборния кодекс и правомощията, задълженията и отговорностите на ЦИК, чрез осигуряване на комплексно обслужване на публичното представяне на разяснителната кампания за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и информационно-разяснителната кампания за националния референдум на 6 ноември 2016 г. на ЦИК, управление на комуникацията през фейсбук и интернет страницата на ЦИК, и организиране и провеждане на кампанията в интернет медии" е сложното описание на втората потръчка, която оправдава харченето на 110 хил. лв за консултации по същата кампания, а освен това упълномощава външно лице да оперира със сайта на ЦИК.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ