23 Април 2024вторник11:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Балони на кило

/ брой: 226

автор:Валентин Георгиев

visibility 202

Редом с партийните интриги и закачки в предизборна употреба отново е вкарана и "тежката артилерия" за нечуваните успехи на управлението на ГЕРБ в икономиката. Дежурните хайверени говорилни из софийските луксозни хотели, в които всевъзможни експерти и представители на бизнеса и властта си обменят взаимни комплименти и куртоазни критики, са задействани на макс. 
Българското машиностроене било в подем, имали сме цели 10% ръст, твърди от трибуната на един такъв форум министър Лукарски. А простосмъртният електорат слуша със зяпнала уста изреченото: продукция за милиарди, нови работни места, челни позиции за инвестиции на големи световни компании, които едва ли не са се наредили на опашка у нас... Всичко това е омешано в една розово-целофанена амалгама, от която на човек му се завива свят.
На друга подобна "сапунка" политикът със затихващи функции, който 1 мандат изпълняваше функцията и на държавен глава - Плевнелиев, театралничи в мемоарен стил за ролята на историята и мястото си в нея. "Радвам се и се гордея, че в тези пет години изминахме пътя от "Големия шлем" с три руски проекта до няколко смислени приоритета за България - иновации, дуална система на образование, иновационни екосистеми, енергийна ефективност, либерализация и диверсификация"... И ти идва да се ощипеш, за да разбереш сънуваш ли, или просто те правят на идиот. Защото само идиот може да не забелязва, че печелившите руски енергийни проекти просто ни заобиколиха заради слугинажа на такива като Плевнелиев. А от "смислената диверсификация" - голо поле.
Колкото до иновациите, струва си да припомним, че страната ни е на последно място в ЕС и само незавидните 3% от фирмите ни се интересуват от иновативни проекти. А дуалното образование предполага наличие и на икономика - нещо, което в България е само виртуално изражение на днешното пошло празнодумство. За такива като Плевнелиев това може да е повод за гордост, за останалите - истински срам.

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 0

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 0

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 0

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ