29 Март 2024петък08:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард

Светозар Ангелов:

Няма да успеят да ни разединят с Русия!

Ако всеки направи себе си по-добър, то тогава и държавата ни ще бъде по-добре

/ брой: 228

автор:Боян Бойчев

visibility 1504

Светозар Ангелов е роден в София. От 14-годишен започва да се занимава сериозно с фотография и завършва Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография със специалност графичен дизайн. Следва висше образование в Кипър, където завършва бакалавър в Европейския университет със специалност графичен дизайн и реклама. След това по програма "Еразъм" заминава в Мадрид, където изучава новите технологии в рекламата и комуникациите. Учи и в Русия, където завършва Руската академия за народно стопанство и държавна администрация при президента на Руската федерация.
Работи като преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, има и собствен бизнес.
Определя себе си като артист, приключенец и предприемач.


 "От нас, младите, зависи какви поколения ще отгледаме и в какъв свят ще живеят"
  " Днешното лице на България не е истинското й лице"

- Как стана така, че избра да учиш висше образование в Русия? Повечето завършили училище се насочват към Европа...
- Завърших бакалавърска степен в Европейския университет в Кипър, след това дълго време търсих къде да продължа с магистратурата. Една година бях в Лондон, но се върнах. Европа и Западът вече не ме привличаха, а за да уча в Русия, ми искаха документ за владеене на езика, но такъв нямах и се отказах тепърва да започвам да го уча. За мой голям късмет по време на едно обучение се запознах с преподавател от Руската академия за народно стопанство и държавна администрация при президента на Руската федерация, който ми спомена, че имат англоезични специалности в университета им. Реших да пробвам, намерих сайта, отправих запитване, кандидатствах, приеха ме и така успях да намеря начин да уча в Русия.   

- Нещата, които научи по време на престоя си там?
- Специалността ми е управление на международни проекти. Аз идвам от сферата на изкуствата и управлението на проекти беше нещо ново за мен, както и повечето неща, които учехме. Освен знанията, които получих, успях да се запозная и изуча културата на много други националности, защото в групата ни имаше студенти от целия свят. Друго много ценно нещо бе контактът с топ преподаватели, от които научих наистина много неща. Там се увлякох и по източната философия и медицина.

- Какво е отношението на руснаците към нас? Има ли някакъв негативизъм заради официалната българска политика, която тласка България към САЩ и ни откъсва от изконните ни връзки с Русия?
- За разлика от западняците, които се съмняват, че съм българин, защото съм светъл, руснаците ни приемат като братя. Отношението на руските хора към нас е чудесно, топло, изпълнено с обич, уважение и съжаление. Съжаление, защото им е мъчно за българския народ, знаейки на какъв диктат сме подложени. 

- Свидетели сме на кръстоносен поход срещу славянството и конкретно срещу Русия. Ще успеят ли да ни разединят и обезличат? Има ли начин да се противопоставим?
- Няма как да ни разединят и обезличат, колкото и да се стараят някои. Начини за противопоставяне има много. Един от тях е да бъдем себе си, но преди това, разбира се, да знаем много добре кои сме. Да не се подвеждаме по пропагандата.

- Казваш, че си се увлякъл по източната философия. Какво различно откриваш в нея?
- Увлякох се благодарение на преподавателите, които ме обучаваха. Разликата в нея е, че развива вътрешна сила, здраве, дух, воля и дава възможност за дълголетен живот. За разлика от западната идея за бодибилдинг и красиво мускулесто тяло, при което, ако спреш тренировките, тялото започва да изпитва много болки и травми. В източната философия ми харесва изучаването и разграничаването на ин и ян енергии, както и възгледът за живота.

- Повечето млади българи избират Терминал 2 и отиват в чужбина. Каква според теб е причината за това? 
- Причината според мен е пагубната политика на управляващите, която пряко зависи от стратегията на външни сили, която се изпълнява в България. Днес ние сме част от различни големи организации и затова до някаква степен сме зависими от случващото се. Но ако българският народ има мъдростта да избере политици, които да управляват държавата в интерес на народа, тогава и младите хора ще се върнат в родината си. Въпрос на правилна политика и стратегия.

- Имал си атрактивни предложения за работа в Русия. Защо се върна? 
- Да, наистина получих много предложения, както от Москва, така и от други градове, както и от няколко други републики. В Русия умеят да ценят кадрите. Но аз избрах да се върна в България, защото съм българин. Искам да бъда полезен на родината си. Колкото и да съм обикалял света, винаги съм се връщал и пак ще се връщам, защото тук е моят дом.

- Как би убедил младите, че това е правилният избор?
- От нас, младите, зависи какви поколения ще отгледаме и в какъв свят ще живеят.

- Защо у нас голяма част от младежите предпочитат дясната политика? 
- Защото десните идеолози имат добър маркетинг! Умеят да продадат една стока заради лъскавата обвивка, а не заради нейното съдържание.

- Днешното лице на нашата родина - какво не ти харесва в него, какво не можеш да приемеш? Вече 25 години тече така нареченият преход. За това време България се превърна в най-бедната и изостанала държава в Европа...
- Днешното лице... то е временно. Това не е лицето на България, вярвам, че постепенно, и то много скоро, целият свят ще види истинското лице на нашата родина. Модата на ниските чела и дебелите вратове отминава. Младите хора - бъдещето, вече не живеят със затворени очи и виждат, знаят и могат. Въпрос на време, усилия и много любов е нещата да се променят.

- Знам, че някои от амбициите ти са свързани с културата. Искаш да организираш поетични срещи в Копривщица. Какво мислиш за съвременната българска култура, има ли тя свой облик или постепенно се обезличава?
- Срещите в Копривщица ще са свързани както с поезия, така и с други изкуства, народни танци, оздравителни практики, семинари и други. Обликът на съвременната българска култура показва времето, в което живеем сега. Истинската култура е изключително важна за България. Тя е толкова силна, че колкото и да се обезличава, няма да изчезне, напротив, става по-силна.

- Как искаш да видиш нашата родина?
- Независима, свободна, мъдра, умна, силна и справедлива. Ключов орган в световния организъм, райско кътче със свой суверенитет, светло бъдеще и просвета.

- С оптимизъм или песимизъм гледаш към бъдещето?
- С оптимизъм и реализъм.

- Какво би искал да кажеш на младите хора?
- Бих искал да им кажа по-малко да гледат телевизия, да знаят по-малко за Брад Пит и повече за своя брат. Да не си губят времето, а да го използват, като се развиват, спортуват и самоусъвършенстват. Защото ако всеки направи себе си по-добър, то тогава и държавата ни ще бъде по-добре.

- Имаш ли девиз, любима мисъл, която се стремиш да следваш?
- Осъзната отдаденост към доброто на хората и природата.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ