28 Март 2024четвъртък11:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Касата отвори резерва за онколекарства

/ брой: 228

автор:Аида Ованес

visibility 1119

НЗОК освобождава 3,5 млн. лв. от "Резерв, включително за непредвидени и неотложни разходи". Парите са за увеличаване на средствата за лекарства за злокачествени заболявания в  болничната помощ за август 2016 г. Това става ясно от стенограмата от заседанието на Надзорния съвет от 27 септември. От същото заседание е решението на надзорниците до 31 декември т.г. да бъдат разглеждани заявления за лечение на хепатит С, които са постъпили към 27 септември, а постъпилите след тази дата заявления ще се разглеждат в рамките на два месеца. Става ясно, че в момента 300 пациента с хепатит С са подали документи за лечение, а 200 от тях са просрочени.
Надзорниците отложиха разглеждането на точката за отпускане на допълнителни средства на 40 болници, след като са получили нарочно писмо от здравния министър Петър Москов. "Средното предлагано увеличение е с 31% над утвърдените месечни стойности с огромни вътрешни разлики, разгледано болница по болница. Например: за болница СБАЛ Св. Св. Козма и Дамян ООД предложението е за 128% увеличение, за СБАЛ – ГРЪБНАЧЕН ЦЕНТЪР АД предложението е за 63% увеличение, за МБАЛ БУРГАС МЕД ЕООД предложеното увеличение е 43%, за МБАЛ"Св. Анна" – София АД предложеното увеличение е 4%.
В така направените предложения МЗ не може да открие нито общ модел, нито обща логика както на териториален принцип, еднакъв за цялата държава, така и на регионален принцип, приложим на територията на едно РЗОК", пише в писмото си Москов.
 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 58

Снимка на деня - 28.03.2024 г.

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 59

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 728

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 545

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 627

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 669

/ брой: 58

Особена порода

visibility 623

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 789

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ