Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Март 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

За кого работи Лукарски

Мая Йовановска

11. Октомври 2016 , брой: 230   763   0Малко след идването на власт на правителството "Борисов 2", в което под етикета Реформаторски блок, място си осигуриха отломки от бившото СДС, включително хора от сектата на Костов, бивши царисти и т.нар. граждани в РъБъ, вървеше един лаф. Че реформатор без работа в държавата не е останал. Май ще излезе, че и техните близки гладни няма да останат...
Оказва се, че съпругата на един от емблематичните министри на РБ в кабинета - Божидар Лукарски, за когото неведнъж сме се питали к'во точно работи, организира семинар как наши фирми да навлизат на пазара в САЩ. Нищо лошо на пръв поглед. Интересното е обаче, че това става известно от съобщение на БГНЕС само месец след като Лукарски беше на посещение в САЩ. Въпросът е, ако министърът при посещението си е получил информация от първа ръка за конкретностите за достъп на нашите фирми до пазара зад Океана, защо не оповести тази информация той сам и то безплатно, а ще го прави жена му? Освен това лектори на форума щяло да има и от подопечното на Лукарски Министерство на икономиката.
Впрочем около въпросната дама Ива Йорданова имаше скандал отпреди около две години, когато само няколко дни след назначаването й от служебния премиер Георги Близнашки в Държавната агенция за българите в чужбина, тя се отказа от поста. Какви бяха мотивите да я турнат там не стана ясно, освен казаното от Близнашки, че е "млада амбициозна жена, която се бори за признание". Тя пък в писмо обясни, че подава оставка, защото била представител на протестиращите хора. И още, защото не можела да допусне името й да бъде свързано с каквито и да било твърдения за непрозрачни кадрови назначения. Сегашната случка обаче изглежда напълно прозрачна. И въпросът вече не е к'во, а за кого работи Лукарски.

 

 

Коментари

  • 28. Март 2017 61
    169
    0

    Мажоритарният елемент в пропорционалния вот отново причини душевен дискомфорт в не една и две партийни листи. Прословутият феномен 15/15, в който номерът на партията "играе" за кандидат със същата позиция, ще изхвърли от НС лица, които вече предчувстваха удобствата на депутатския живот.
    Започнаха подмятания за интелигентността на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"