Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Юли 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

За кого работи Лукарски

Мая Йовановска

11. Октомври 2016 , брой: 230   1058   0Малко след идването на власт на правителството "Борисов 2", в което под етикета Реформаторски блок, място си осигуриха отломки от бившото СДС, включително хора от сектата на Костов, бивши царисти и т.нар. граждани в РъБъ, вървеше един лаф. Че реформатор без работа в държавата не е останал. Май ще излезе, че и техните близки гладни няма да останат...
Оказва се, че съпругата на един от емблематичните министри на РБ в кабинета - Божидар Лукарски, за когото неведнъж сме се питали к'во точно работи, организира семинар как наши фирми да навлизат на пазара в САЩ. Нищо лошо на пръв поглед. Интересното е обаче, че това става известно от съобщение на БГНЕС само месец след като Лукарски беше на посещение в САЩ. Въпросът е, ако министърът при посещението си е получил информация от първа ръка за конкретностите за достъп на нашите фирми до пазара зад Океана, защо не оповести тази информация той сам и то безплатно, а ще го прави жена му? Освен това лектори на форума щяло да има и от подопечното на Лукарски Министерство на икономиката.
Впрочем около въпросната дама Ива Йорданова имаше скандал отпреди около две години, когато само няколко дни след назначаването й от служебния премиер Георги Близнашки в Държавната агенция за българите в чужбина, тя се отказа от поста. Какви бяха мотивите да я турнат там не стана ясно, освен казаното от Близнашки, че е "млада амбициозна жена, която се бори за признание". Тя пък в писмо обясни, че подава оставка, защото била представител на протестиращите хора. И още, защото не можела да допусне името й да бъде свързано с каквито и да било твърдения за непрозрачни кадрови назначения. Сегашната случка обаче изглежда напълно прозрачна. И въпросът вече не е к'во, а за кого работи Лукарски.

 

 

Апис
Надежда за Надя
Всички права запазени "ДУМА"