24 Април 2024сряда09:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Законът им пречи

/ брой: 231

автор:Павлета Давидова

visibility 39

На крива ракета и космосът й пречи, само на ГЕРБ винаги законът им е виновен. Любимецът на Цветан Цветанов - Росен Желязков, жизнерадостно обяви вчера, че пречката в България да няма електронно правителство била в... 357 закона, 476 правилника и над 2000 наредби. За същата тая административна джунгла пак някой друг е виновен, не и правителството на Бойко Борисов. И съвсем скоро може да очакваме бурна законодателна дейност, която да задоволи нуждите на Желязков.
Ех, сладка награда получи той за прословутата афера "Костинброд". Г-н Невинния за неупражнения контрол върху печатането и съхранението на изборни книжа официално представи как щял да отговаря за електронното управление. По-страшното е, че под негова юрисдикция ще е "киберсигурността на мрежите и системите" воглаве с един куп лични и не само лични данни.
Слушкало е много момчето, мълчало е, когато трябва и ето - сега отново се уреди със сладко постче. Естествено, още преди да е започнал работа, вече има готови извинения защо звеното няма да работи - закони, наредби и правилници... Някой знае ли колко са общо? За да се подготвим в колко процента от основните закони да очакваме кардинални решения по гербаджийски.
Желязков не успя да се вреди като шеф на КЗК, за сметка на това получаваше добра заплатка като съветник на Бойко Борисов. Явно не го е съветвал законодателно, защото сега законите, които му пречат, сигурно щяха да са по-малко... Желязно е вече оправданието на Желязков - пречат ни законите. А за електронно управление и електронни услуги май е по-добре да продължим само да мечтаем. Защото е малко страшно, ако те станат по калъпа на Желязков - вече сме виждали как прави избори.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 551

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ