25 Април 2024четвъртък18:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Балоните Борисови

/ брой: 231

автор:Светла Василева

visibility 120

България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент, каза Бойко Борисов на 23 март тази година по повод предстоящия проучвателен сондаж за въглеводороди на блок "Хан Аспарух". И наду балона с илюзиите. Месец по-късно вкара в него още безпочвен оптимизъм. Страната може да си спести до 6 млрд. долара годишно, заяви той, ако започне да добива свой газ и нефт, което пък щяло да ни превърне в Кувейт на Балканите. На 5 септември държавната компания "Булгартрансгаз" демонстрира модел на хъб "Балкан" - друг балон, надут от премиера, в който посочи като един от източниците на газ собствен добив от Черно море в обеми до 2 млрд. куб.м годишно. И двата балона се раздуха до предел, неприличен за трезвомислещите, преливайки си безпочвен ентусиазъм един на друг.
България не стана Швейцария на Балканите. Някак не ни се получи. И на това с Кувейт май ще му излезе крива сметката. Вчера преподавател от Минно-геоложкия университет коментира пред националното радио, че вероятността сондажът на "Хан Аспарух" да не отговаря на очакванията на фирмите, които го правят, е голяма.
Те обаче мълчат. Подобна информация е чувствителна. Става въпрос за много пари, репутация, котировки на акции и бъдещи инвестиции. Защо обаче отказват да говорят Томислав Дончев и Теменужка Петкова? Те не са служители на частните компании, извършващи сондажите. Или са? Дончев заяви, че дори и да има информация, няма да ни я каже. Отговорът на енергийното министерство е витиеват и неясен, те тепърва щели да обработват данните.
Бойко Борисов както всеки път, когато сгафи, го няма. Язък за балоните. Може и да са красиви, докато ги надува, спукат ли се, от тях остават грозни парчета латекс и глупостта на онзи, който не знае кога да спре.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 384

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 317

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ