26 Април 2024петък20:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Джип за "бронзовата" Ели Янкова

/ брой: 232

автор:Владимир Николов

visibility 749

Елица Янкова, която спечели първия медал за България на Олимпиадата в Рио де Жанейро, получи джип като награда от Българската федерация по борба. Варненката заслужи бронзовото отличие в кат. до 48 кг и "отсрами" най-значимия и успешен български спорт. 
 „Искам отново да благодаря на Елица за всичко, което направи за България. Напрежението върху делегацията ни беше много голямо и този медал имаше огромно значение не само за отбора по борба, но и за всички, които бяха в Рио. Когато Елица излезе и още от първата си среща се бори с такъв хъс и заряд, всички бяхме сигурни, че това е българският ден. За секунда нямаше колебания в начина, по който се бореше и защитаваше цветовете на България. Излизаше да побеждава, знаеше, че ще победи и постигна това, което можеше. Но аз съм сигурен, че възможностите й са още по-големи и в Токио, където ще е по-спокойна, може да постигне още по-добър резултат“, заяви на церемонията спортният министър Красен Кралев и призова младите борци да следват примера на Елица и да се борят с цялото си сърце. Той допълни, че Министерството на младежта и спорта ще подкрепи реформите, които предвижда Българската федерация по борба.
„Борбата е спортът, който винаги е давал медалисти на България и се е представял достойно на Олимпийски игри. В момента женската ни борба е малко по-убедителна от мъжката, но заедно с федерацията работим много и ни очакват сериозни промени, които ще са от полза на спорта. Надяваме се, че това ще ни помогне да отидем по-подготвени на предстоящите състезания и ще имаме много поводи за радост. Ръководството на федерацията има интересни предложения, които се одобряват от ММС. Ще подкрепяме промените, ще подкрепяме ръководството, защото борбата е най-българският спорт, който ни е радвал през годините“, завърши Кралев.
„В началото на Олимпиадата нямахме медали, бяхме недоволни, нямахме самочувствие и едва когато Ели спечели нейния бронзов медал, се успокоихме и видяхме, че има светлина в тунела“, допълни председателят на БОК Стефка Костадинова и също пожела на Елица Янкова титла от Токио.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ