25 Април 2024четвъртък18:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На чужд гръб

/ брой: 234

автор:Ева Костова

visibility 1262

Напрежението в Бобов дол ескалира. Логично. След като протестиращите отвън и вътре в мината бяха оставени дни наред сами на себе си, в неведение какво ще стане със заплатите им и работните им места. При тях отидоха депутати от БСП единствено, а в галерията слезе една крехка жена - Мая Манолова. Мъжкарят-премиер, както ДУМА писа, в забои не влиза. Но това не му попречи да се поупражни за пореден път в риторика: Изключително съм разочарован от това, което наблюдавам последните дни. Следобед ще ви изкараме цялата сделка за "Мини Бобов дол" как е минала, как е продадена...
Е, и? Каза нещо, ама нищо. Какво ще стопли това хората от галерията, с какво ще подобри хала им. Пък и не за първи път ГЕРБ-вождът се заканва за разплата и оправдава свои грешки с минало бешало. Сегашният проблем е на дневен ред и не търпи отлагане и популистки шикалкавяния за утре. В извънредни ситуации, като протеста на миньорите, бързите действия са повече от необходими. Поне в управленската практика на цивилизованите държави. Но явно те не са на дневен ред за управляващата партия и нейния лидер, които са заети с по-важни държавни дела. Като изборите за президент, където премиерът очаква победа и само победа, иначе да го пишем бегал, по негови думи. Ха късмет, де!
Упражненията в риторика сигурно ще продължат. Но няма да нахранят никого, не само миньорите в случая. Чак на 13 октомври, дни след започването на протеста в мината, МТСП загрижено обяви, че има готовност да подкрепи работниците в рудник "Бабино" да си намерят работа, ако бъдат уволнени. Министерството ще организира мобилни приемни на бюрата по труда. Явно оттам вече априори са приели, че предупрежденията за масови съкращения сред миньорите вече са факт. И плачат на чужд гроб. Напълно в стила на целия кабинет "Борисов".

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ