25 Април 2024четвъртък15:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Логика на оцеляването

/ брой: 234

автор:Ина Михайлова

visibility 2992

Бойко Борисов обича резките ходове. Ей така, от нищото, скача, хуква към парламента, развиква се. И махайки с ръчички, обяснява как не може Той и Те да са виновни за всичко. Други са тези с вината - реформаторите, комунистите, реформаторите, Орешарски, реформаторите, БСП, реформаторите... Познато. И после идва ред на Спасителя в... просото.
Така го кара, откакто е на власт. През просото. Всичко, до което се допре, съхне. И Кристалина. И МиГ-овете. И "Белене". И квадратчето в бюлетините... Все негови дупки в нищото.
А на всичкото отгоре цъфна най-слабия кандидат от партията си за президент. И вече е болезнено тревожен. Дори агитката на "Бистришките тигри" е разколебана. "Поне да беше Цецо, а то..." И кой му е виновен сега? Бързичко трябва да посочи грешните. Да ги фаулира, да ги нарита, ако трябва - да им бие шута.
Така прави. Като види, че не може да овладее ситуацията, се изкарва мъченик и герой. Изигра го през февруари 2013 г. Периодично уволняваше и махаше. Така се гласи да прави и днес. Щото всяка капчица кръв за него е петно. А всяка тежка дума по адрес на властта му - струя вода в сърцето на пожара. Не може така - да му лицемерят и да му се подиграват.
Затова изпада в ступор. Идва с гръм в парламента и оправя всички. Готов е да преформатира правителството и свиква извънредно министрите. Страхува наред. И цяла държава в Неговите подмолни терзания пребивава.
Радан Кънев ще развява флагче по тъчлинията и ще му вика, че дестабилизира държавата. Разни реформатори ще му търсят политическа отговорност, гаче не е вкарал дузпа от раз. Я да ги пресее "другите" с декларации за лоялност и прочие. Не че няма за какво да го отнесат. Москов - за престъпната сага с ваксините, Митов - за гафа с Кристалина, Ненчев - за пародията с МиГ-овете...
Всички само проблеми му създават. Не стоят добре нещата точно преди изборите, тъй важни за него. Разколебават му електората, пръскат му гласовете, дърпат му килимчето. Злепоставят го. Изоставят го. Всички му се смеят. И го разиграват като празна линейка на грешен адрес.
Пък и пустата Цецка как не върви нагоре!
Древногръцка драма. А Божеството се появява на сцената, спуснато с механизъм. Щото не може Ние така с милиардите, а вие да Ми казвате...
Неговата логика на оцеляването е такава.
Не осъзнахте ли - Той няма алтернатива. Това ни казва. Истерично, в емблематичното за подобни моменти състояние "не на себе си". Затова командори и ще разфасова. Реже и дамгосва.
Предизборно що ни ги правят тез номера? За да помислим, че не са виновни. Те от контрабанда спастрят. Заплати на учителите вдигат. На лекарите звезди свалят. Миньорите от Бобов дол своето ще получат. Полицаите са укротени, военните - обнадеждени. Бившия областен управител на София курбан ще дадат заради конюшни. Щом се налага, още жертви ще сторят.
Дали ще е достатъчно? Ще му помогне ли този път позата на мъченика герой? Знае ли изобщо какви ги върши? А някой - какво става в главата Му?

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ