25 Април 2024четвъртък23:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

ГЕРБ ритуално се самоубиха

/ брой: 234

автор:Юлия Кулинска

visibility 37

"ГЕРБ ритуално се самоубиха и то три пъти с трите отказа от регистрация в пленарна зала. Ние бяхме тук и се регистрирахме". Това заяви председателят на БСП Корнелия  Нинова на брифинг в НС вчера. По думите й с действията си управляващите доказват твърденията на левицата, че ги е страх от опозицията, от дебат и от истината за фаталните грешки, които направиха. Да се закрие парламентът в една парламентарна република е мракобесие, категорична е Нинова.
"ГЕРБ останаха в изолация, заедно с "Атака", Ковачки и ПФ. Проведохме разговори с парламентарните групи и внасяме 73 подписа за свикване на извънредно заседание  в сряда", обяви лидерът на БСП. Нинова съобщи, че предложеният дневен ред е отмяна на решението за ваканцията, предложения за изменения в Изборния кодекс, промяна в Закона за задълженията и договорите, споразумението СЕТА с Канада, данъчните закони, които минаха през бюджетна комисия, след като са приети на тъмно от МС и по същество увеличават данъци и акцизи.
"Главчев е длъжен отново да свика заседание. Ако пак разиграват тези циркове, не дойдат или не се регистрират, ги призоваваме да си върнат заплатите", предупреди Нинова. Тя уточни, че  депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са взели решение всеки в региона, от който е, да дари там средства. Тези пари не са изработени и ще ги дадем там, където  имат нужда", отбеляза Нинова.
Групите, които са подкрепили дневния ред, са ДПС, АБВ и независими народни представители, съобщи по-късно говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев и показа на медиите подписката. Уточнението му беше по повод изявление на реформатора Атанас Атанасов, че те не са подкрепили подписката. С РБ водихме консултации относно изработването на дневния ред, но те не са участвали в подписката, подчерта Бойчев. Той припомни, че от левицата са упоменали само, че са водени консултации. Всичко друго е некоректно и искам да разсея съмненията, категоричен е социалистът.
Бойчев поясни, че от РБ са държали 3 точки да влязат в дневния ред. "Те са за комисията за АЕЦ "Белене", за Изборния кодекс и промените в Закона за задължения на договорите. Включихме в дневния ред предложенията им за Изборния кодекс и за промените в Закона за задълженията по договорите. Промяната в него е да се намали ежедневното плащане на размера на лихвата по арбитражното решение за АЕЦ "Белене", твърди Бойчев. 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ