29 Март 2024петък09:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дивна:

Промяната сме ние

Ако всички млади мечтатели избягат, то родината ни ще стане едно много, много сиво място, убедена е талантливата певица

/ брой: 236

автор:Альона Нейкова

visibility 255

Дивна Станчева е талантлива млада българска изпълнителка от Русе, станала популярна с участието си в телевизионното риалити "Пей с мен", което печели заедно с Миро, когато е едва 11-годишна. Продължава да работи с известния певец, който я продуцира, а през 2009 г. заедно записват "Един коледен момент" по негови музика и текст. Дебютният сингъл на Дивна "И ти не можеш да ме спреш" с участието на Миро и рапъра Криско излиза на 15 септември 2011 г. Участва в записа и на общото парче за българската коледна реклама на прочута безалкохолна напитка заедно с Боги, Поли Генова, Орлин Павлов, Орлин Горанов и Лексъс. Клипът към поредния сингъл на Дивна "Готов ли си за мен" (по музика, текст и аранжимент на Криско) се появява на 1 декември 2012 г. Певицата започва да работи от юни 2013 г. с лейбъла "Монте мюзик". Като част от конкурса "Зелената песен на България" участва в хита на Били Хлапето "Слънчеви дни", който се състезава с още 6 песни за едноименната титла. На 13 февруари 2014 г. талантливата изпълнителка представя в столичен клуб новия си самостоятелен сингъл "Мойта музика" (композиран от Графа, по текст на Илия Григоров) и клипа към него. Наскоро Дивна записа интрото и песента "Моят час" към анимацията "Елена от Авалор". Видеото и парчето бяха излъчени премиерно вчера, 17 октомври, по Дисни ченъл.
 

"Не спирам да вярвам в магията на приказките"


- Сред най-новите музикални предизвикателства, които реализирахте, са записите на две от песните на сериала "Елена от Авалор". С какво запомнихте работата по този проект, Дивна?
- Първият път във всичко винаги е незабравим. За мен това беше първи опит в телевизионно-филмовата сфера, а това, че проектът е на Дисни, го направи още по-вълнуващ! Аз съм огромен техен фен, израснах както с приказните им филми, така и с музикалните сериали по Дисни ченъл. Никога няма да забравя тръпката, която изпитах още от поканата им към мен, та чак до финализирането на записа и видеозаснемането. Беше сбъдната мечта!
- Кое ви беше най-трудно и най-приятно в творческия процес за адаптирането на сериала за българския пазар?
- Държа да отбележа, че имах удоволствието да работя със страхотен екип, който направи всичко по силите си, за да се чувствам възможно най-комфортно, за което съм безкрайно благодарна! Всичко в процеса беше страшно приятно и поучително за мен. Заедно със Снежана Петкова, която направи българския превод на текста, работихме най-вече върху дикцията и артикулацията, защото в такъв тип проекти, които ще достигнат масово до подрастващите, е много важно да им даваме пример за грамотност, за правилния начин на изговарянето на думите в езика ни. А какъв по-хубав начин да го направим от това да им го покажем с песен?
- Парчето, което изпълнявате за филма, се казва "Моят час". Кой момент от младия ви, но наситен с много събития живот, бихте определили като вашия час?
- Сега! Чувствам се така от няколко месеца и когато чух за първи път песента, не можех да повярвам на съвпадението. Не стига, че се чувствах така, ами имах и възможността да го изпея! Май наистина няма нищо случайно.
- Заснехте и видео към това парче. Кой застана зад клипа като режисьор, къде е сниман?... Споделете някои любопитни моменти от работата по него.
- Снимахме видеото в студиото на "Александра аудио", където ден по-рано записахме двете парчета. Режисьорският екип беше от две млади и много свежи момчета от Дисни, които дойдоха чак от Англия, за да заснемем видеото. Беше удоволствие да се работи с тях и с операторския екип на Андрей Андреев, благодаря им за страхотното отношение и професионалната работа. Нещо, което няма да забравя от снимачния ден, е как толкова се бях съсредоточила в работата, че забравих да пусна есемес за удължаване на престоя ми в зелената зона и получих скоба, хаха. Важното обаче е, че свършихме добра работа и всички останаха доволни!
- Защо излъчването на видеото и песента стана факт 12 дни преди премиерата на самата анимация по Дисни ченъл?
- За да можем да заразим зрителите с посланието на сериала и да им покажем какво музикално и поучително приключение ще бъде това за тях. Вярвам, че всички ще се влюбят в Елена и нейните приятели още от песента, точно както стана и с мен!
- Смятате ли, че парчето ще заинтригува и хора, които не си падат по анимационните филмчета?
- Да, определено. Защото е със страхотна музика и настроение и говори за неща, през които всички трябва да преминем - да се борим за това, в което вярваме, и за хората, които обичаме, да бъдем смели и готови за трудностите, но и да ги посрещаме с усмивка и оптимизъм!
- Елена от Авалор всъщност е доста различна принцеса. Олицетворявате ли се по някакъв начин с нея или сте пълен неин антипод? Коя от чертите на тази героиня харесвате и коя не одобрявате или бихте променила?
- Елена е невероятна! Тя е смела, непоколебима, що се отнася до любовта към семейството и народа си, готова е на всичко, за да ги защити от злото, и има най-готините вълшебни създания за приятели. Ето на това се казва модел за подражание! Тя също е тийнейджър, който се учи как да поема отговорност за действията си, а и за хората, на които държи, така че вярвам, че още много момичета освен мен ще се идентифицират с нея и ще се учат от този образ. Надявам се да си приличаме по повече неща, отколкото предполагам.
- Смята се, че приказките са за деца. Вие самата кога спряхте да бъдете подвластна на тази магия? В кои моменти според вас хората забравят, че са били малки и целият ни живот всъщност е приказка?
- Опитвам се да не спирам да вярвам в приказките и в тяхната магия, защото тя кара децата да мечтаят и да се чувстват уверени, че могат да постигнат всичко. Мисля, че когато започнем да навлизаме все повече в този пълен с материални правила свят и да се обременяваме все повече от чужди мисли и съждения, които ни насаждат умишлено, тогава малко по малко се откъсваме от вълшебното. А то е толкова важно за въображението и креативността на всеки човек...
- Още от дете станахте известна на цяла България благодарение на телевизионен музикален формат. Мислите ли, че такива предавания са необходими и предоставят на младите таланти възможност за истинска реализация?
- Определено за мен това беше летящ старт, както и за много други млади изпълнители, особено в последните години. Да, музикалните формати могат да бъдат твоят златен билет към голямата сцена, но само това. Оттам нататък всичко зависи само от теб.
- Предстоят президентски избори. Ще гласувате ли?
- Да, ще гласувам. Младите хора трябва да разберат, че е важно да дадат своя глас и да се възползват от това свое толкова значимо право, защото, докато оставаме апатични и безучастни, никога няма да можем да постигнем онази промяна, за която всички толкова много говорят и твърдят, че е крайно наложителна. Обединим ли се, ще го постигнем. Промяната сме ние.
- Хрумвало ли ви е да заминете в чужбина и да градите кариера извън границите на България? Защо?
- По мои наблюдения в момента почти няма млад човек в България, на когото да не му е хрумвало да замине и да се реализира в чужбина. Отговорът на това "Защо?" е прост - за много от съвременните професии и специалности в страната ни добра реализация почти няма. Да не говорим, че средата за развитие, която можем да получим тук, е твърде малко конкурентна и мотивираща. И аз като повечето млади хора съм си мислила за развитие навън, дори си бях избрала университет. След време се отказах. Реших, че искам да съм част от Промяната тук, защото ми се струва, че тя предстои. А и ако всички млади мечтатели избягат, то родината ни ще стане едно много, много сиво място. Не трябва да допускаме това.

 Кадри от анимацията на Дисни ченъл "Елена от Авалор", чиято премиера е на 29 октомври, в 11,00 ч.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ