16 Април 2024вторник11:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Техните правила

/ брой: 236

автор:Георги Георгиев

visibility 1456

Великобритания тръгна да затваря устата на непослушната руска англоезична телевизия РТ - "Раша тудей" ("Русия днес"). Преди трийсетина години омразният на британците СССР заглушаваше "вражите гласове". Сега май ролите се размениха. Това не е ирония, а предупреждение.
"Да живее свободата на словото", написа по този повод главната редакторка на РТ Маргарита Симонян, а пък говорителката на руското МВнР Мария Захарова добави: "Изглежда, като си е затръгвал от ЕС, Лондон е оставил в Европа всичките си задължения относно свободата на словото".
Двете мили дами обаче дали от политкоректност или от нещо друго не са споменали, че правилата на западните държави, не само за свободата на словото, важат само, когато обслужват самите тях. Когато правилата заработят срещу западния интерес, те мигом се забравят, подменят се, правят се, че никога не ги е имало и дори нагло ще ти се усмихват, когато посмееш да повдигнеш въпроса.
Това е реалността и трябва да се работи с нея, а не с някакви фантазии за западния свят. Ако имате "бухалка", с която да го биете по главата, западният свят ще разбере какво искате да му кажете. Дори може да сключите някаква сделка за мирно съвместно съществуване. Временно. Ако нямате "бухалка", ще трябва да се преструвате, че двойните стандарти са нещо, така да се каже, стандартно, обичайно и дори ви харесва да се гаврят с вас. Някои хора са развили страхотни способности да изпитват удоволствие от гаврата.
Сега някои ще кажат: ама това е срещу руснаците. Тях може да ги маризят. Други ще добавят, че руснаците дори не са хора. Или поне са полухора. Даже един тип, казвал се е Алфред Розенберг, ги наричал преди време "унтерменши". Вярно, Алфред после го обесили, но нали историята е за това - да ни учи, че не се учим от нея.

 

Това МВР няма да проведе честни избори

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 1

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 2

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ