08 Май 2024сряда18:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудогорец готви капани за Арсенал

Арсен Венгер предупреди футболистите си да внимават

/ брой: 237

автор:Владимир Николов

visibility 95

Лудогорец готви изненади при гостуването на Арсенал довечера в Шампионската лига, за това намекна треньорът Георги Дерменджиев преди отлитането на отбора за Лондон вчера. Той може да пусне в атака Клаудиу Кешеру. Румънецът в последно време е резерва, защото счупи скула в световна квалификация на националния си отбор миналия месец. Поради тази причина пловдивчанинът се надява от английския колос да не са разучили добре играта му и чрез него да изкопчат положителен резултат.
"Отборът ни вече има рутина и не се притеснява от сблъсъка с такива класни отбори. Арсенал от 20 години е неизменно в топ 4 в Англия и всяка година играе в Шампионската лига. Добре е изграден, но този сезон дори е по-добър отпреди, защото влезе добре в първенството на Англия, а също така и в Шампионската лига. Тръгваме да играем нашата игра. Добре знаем качествата на футболистите на Арсенал. За нас и за България е престижно, че отборът ни е в Шампионската лига. Колкото точки вземем от този класен съперник, все ще е успех. Ще се опитаме да ги неутрализираме, когато ни нападат, а при нашите атаки също имаме бързи и комбинативни нападатели", заяви Дерменджиев.
"Страх няма. Точната дума е вълнение. Вълнуваме се, че ще играем на стадион "Емирейтс" и че ще се изправим срещу толкова класни играчи, които у нас се гледат всяка неделя по телевизията. Тази година Арсенал е изключително силен, класен отбор. От този мач можем само да спечелим. Надявам се да спечелим българските привърженици с добро представяне. Затова искам да благодаря на нашите сънародници, които пътуват до английската столица специално заради тази среща. Не правим сметки, макар че нашата цел е ясна от самото начало - трето място и продължаване в Лига Европа напролет. Още е рано за сметки, може би когато мине и този кръг, ще имаме яснота в каква ситуация сме", обяви изпълнителният директор Ангел Петричев.
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер пък предупреди футболистите си да не подценяват "орлите". Според френския специалист и най-малкото отпускане ще бъде наказано. "Фаворити сме и се очаква да спечелим. Срещу така наречените по-малки отбори нещо, което на пръв поглед изглежда лесно, може да стане много трудно, ако не излезеш с правилната настройка. Лудогорец вече натрупа опит в Шампионската лига. Гледах ги срещу ПСЖ и в тази среща те показаха, че са добър отбор. Мачовете са лесни, ако играеш добре. Трябва да покажем, че сме готови психически и можем да преодолеем всяка трудност, която изникне по време на двубоя", обяви Венгер. В този мач той няма да може да използва основните си футболисти Оливие Жиру и Аарън Рамзи.

Българи в Лондон продават билети "на черно" за мача, които са почти 7 пъти по-скъпи от реалната им цена. За два пропуска, всеки на стойност от 36,5 паунда, се иска общо 500. Ценните хартийки бяха пуснати във фейсбук групата "Българи в Лондон, търсещи работа".

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 329

/ брой: 84

За наше добро

visibility 306

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 365

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ