18 Април 2024четвъртък09:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

/Пред/изборен цирк

/ брой: 237

автор:Юлия Кулинска

visibility 45

ГЕРБ са неизтощими в предизборните си номера. Първо искаха да почиват цял месец. Защото опозицията щяла да агитира за кандидат-президентите си от трибуната на парламента. После, след като лидерът им дойде на пожар в НС и ги озапти, набивайки им канчетата, решиха да са във ваканция само три дни. Но...циркът продължи с махленски подмятания и заливане със словесна помия, които съпътстваха дебатите заради неочакваната ваканция. Те бяха гарнирани с процедурни измишльотини, защото мнозинството отново погази закона с решението кога да не работи, което не беше включено в дневния ред.
Цветан Цветанов нагло "забрави" за обвиненията си към БСП миналата сряда. И директно откри извънредното заседание с предизборна агитация, рекламирайки мераклиите на ГЕРБ за "Дондуков" 2. Нахалството му стигна дотам, че изрази силната си увереност, че червените депутати, съветници и кметове щели да гласуват за тях. Това, ако не е дебелоочие и цинизъм, здраве му кажи! И съвсем естествено от БСП и ДПС скочиха на безсрамника, като поискаха да бъде глобен. Пленарната зала е свещена територия, където цензурата, страхът и фелдфебелските ботуши нямат място, заявиха социалистите. От ДПС пък отново настояха за предсрочен вот, който да формира ново, ценностно, хомогенно мнозинство.   
Вярно е, че наближат ли избори, повечето политици се превръщат в циркови акробати. В метаморфозите си те заемат унизителни пози, погазвайки принципи и норми. Независимо, че до вота има още време, изборната гимнастика се вихри с пълна сила...
Ей такава им е цялата партия ГЕРБ. Днес едно. Утре друго. Вдругиден трето решават. Който си е гласувал ГЕРБ да ги представляват в парламента - честито! Вторник ще е ден разделен, обяви Борисов. И като нищо ще се окаже прав, защото стана ясно, че ГЕРБ върви бодро към раздяла с властта...

 

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 738

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 630

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 724

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 824

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 746

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 680

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 826

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 738

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 746

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 737

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ