19 Април 2024петък10:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дано!

/ брой: 85

автор:Мая Йовановска

visibility 2752

Макар че всеки родител поне веднъж е поучавал детето си как да се отнася с хляба, защото милиони хора по света гладуват, равносметката показва, че огромни количества годна храна отива на боклука. Например във Великобритания 27% от продуктите се изхвърлят недокоснати. У нас дори няма статистика колко манджа отива в кофите. А може ли излишната храна да достигне до социалнослабите хора? По света това става чрез т.нар. хранителни банки. Те са вид организация за събиране на излишната храна и след като тя премине през необходимата проверка, се доставя до нуждаещите.
Земеделският министър обяви вчера, че и у нас ще бъде създадена такава хранителна банка. Предложението на бизнеса е изтеглените от магазините хранителни стоки да бъдат освободени от ДДС. Сега търговците плащат ДДС дори и на изтеглените продукти заради изтичащ срок на годност или проблеми с опаковката, макар че трябва да се унищожат. Дано идеята на бизнеса е продиктувана единствено от хуманни цели и системата да тръгне, че и проработи, защото у нас последните години и за кофите се чака ред. Има ли обаче законова база как да става контролът? Дано Найденов не рекламира предложението, което идва от Асоциацията на месопреработвателите, само за да си изкупи греха пред месарите заради продуктите "Стара планина", който не вървят. Дано това не е само пиар на новата агенция по храните, защото е грехота. И дано не побългарим идеята и за бедните да тръгнат стоки с изтекъл срок на годност.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 472

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 567

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 595

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 492

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 506

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ