19 Април 2024петък22:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Румен Радев:

Държавата е абдикирала от грижата за хора с увреждания

След като се срещна със служители в "Тих труд", генералът направи обиколка из столицата

/ брой: 239

автор:Павлета Давидова

visibility 40

Предимно младежи и хора в активна възраст очакваха ген. Румен Радев край метростанция "Сердика" вчера. Това бе отправната му точка за кратка обиколка в центъра на София. Активисти и членове на Младежкото обединение на БСП също бяха в групата, някои от тях идваха направо от лекции. Дойдохме да покажем, че имаме гражданска позиция и не се срамуваме да я заявим, коментира млада социалистка. Добра идея е генералът да обиколи пеша столицата, да види хората, да чуе проблемите им, добави нейна другарка.
Докато се движеха по столичните булеварди, младежите оживено коментираха и сутрешния дебат между Радев и кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева. "Разбихте я", "Много добре се получи", бяха част от отзивите, които генералът получи. Вдигнахте топката с дебата по БТВ, похвалиха кандидата за президент младежите, които го съпровождаха из София... Не аз, те ми я вдигнаха - да я забия, отвърна уверено Радев.
Докато минаваше покрай столичното 30 СОУ, Радев попита група ученици ориентирали ли са се какво ще правят, след като завършат. Не успя да прикрие огорчението от отговора "в чужбина". Край училището срещна и преподаватели, с които размени впечатления за състоянието на образователната система. Радев обясни, че неговите деца обичат новите технологии и се радват, когато могат да ги използват и за училище. С гордост разказа, че дъщеря му е деветокласничка във Втора френска гимназия, а синът му е 7 клас в 35 СУ в София. Много политици са завършили там и Сергей Станишев, и Йорданка Фандъкова, отвърнаха със смях преподавателките.
Разходката на генерала продължи близо два часа. Най-често го спираха, за да му пожелаят успех. Не липсваха и положителните коментари около представянето на дебата срещу основния му опонент за "Дондуков" 2 по-рано вчера.
Преди да обиколи шатрите на поддръжниците си, Радев бе на посещение в предприятието "Тих труд", където работят хора с говорни и слухови увреждания. "Социалното изключване на хората с увреждания е недопустимо. Те са част от нашето общество и имат право на пълноценно място в него и ние трябва да им го дадем", категоричен бе генералът. Според него цивилизоваността на една държава си личи по отношението към децата, към възрастните и към хората с увреждания. "В това отношение България има още много да работи. Хората с увреждания са около 10% от населението на страната ни, но те все още не получават нужното внимание и от държавата, и от обществото ни като цяло", съжали той. Според него има отстъпление от завоювани преди това права и привилегии за хората в затруднение.
Радев изрази съжалението си, че държавата абдикира от много места, на които трябва да присъства силно, сред тях са и предприятията от този тип. Служителите му разказаха, че в момента в "Тих труд" работят 10 пъти по-малко, отколкото преди години. "Ще правя всичко възможно вашите права да бъдат отстоявани. Желая ви успехи във вашата не просто трудова дейност, тя е и символична, и благородна", обеща кандидат-президентът. Той смята, че е необходимо да се положат усилия хората с подобни проблеми да могат да се изучават наравно с всички други и да могат да работят, да имат равен старт в живота и да разгръщат своя потенциал.
"Вие показвате, че в България има хора с много дух, много воля и борбеност. Когато видя как хора като вас се борят и не падат духом, а произвеждат в името на другите, това означава, че за нашата държава има бъдеще", заяви Радев. Той отново подчерта, че като президент ще работи за правата на всички българи, без значение от тяхното здравословно състояние, за тяхната трудова интеграция, за образователната и социалната им интеграция.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ