29 Март 2024петък08:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Христо Монов:

95% от посланията на Цачева бяха клишета

/ брой: 239

автор:Мария Нинова

visibility 1466

- Господин Монов, как ви се стори първият дебат между кандидатите за президент ген. Румен Радев и Цецка Цачева?
- Бих казал, неприлично спокоен и толерантен за българските условия и нрави. Дано сме разбрали, че няма нужда да гледаме на опонента като на враг, който трябва да се унищожи. Дано сме разбрали, че смисълът на политиката е хората да живеят по-добре и да противопоставяме идеи и политика.
- Кои послания бяха по-ясни?
- Безспорно тези на генерала. Посланията на госпожа Цачева бяха 95%, може би, истини, които обаче от прекалена употреба са се превърнали в клишета. Стига с тези евроатлантически ценности, партньори и т.н. Макар че между нейните послания имаше едно, което беше много страшно, когато тя каза, че може да ограничаваме лични права и свободи в името на някаква държавна целесъобразност, тоест, че законът може да стои над изконните човешки права - свободата, братството и равенството.
- Цецка Цачева приписа на Бърнард Шоу мисълта, че ако на 40 все още си социалист, нямаш мозък, обидно ли беше към определена аудитория?
- Тя избяга от себе си. Не й се удава проявата на чувство за хумор, може би в семейно-битова среда по неин си начин, когато е освободена от това да служи на ГЕРБ, й се получава. Недобре написано домашно за подготовката в дебата. Тя явно много държаше да го каже това, за да блесне по някакъв начин. Добре, била си член на партията, имала си мотиви да го направиш, вече си член на друга партия, но не обиждай другите хора. Все пак някои си седят на тези позиции, но не са безмозъчни. Според мен един свят, в който, ще се повторя, свободата, братството и равенството са онова, към което се стремим, ми се струва, че е много по-добър свят от този, в който тъй наречените евроатлантически ценности са цел. Видяхме докъде ни докараха финансовата криза от 2007-2008 г., мигрантският натиск върху Европа от 2014 г. досега. Това е резултатът от техните ценности.
- Подобни дебати ще променят ли нагласите на хората?
- Не съм сигурен дали активните хора гледат тези дебати по това време. Такива като мен, университетски преподаватели и твърдите ядра ги гледат. Мисля обаче, че ще ги променят. Просто се видя, че на политическата сцена в България може да се появи и друг тип политик като ген. Радев. Човек, без да е свързан с партиите и генезисът му като личност да е далеч от това, професионалист, които в определен момент, а този момент е дошъл, може да заеме позицията на президент, способен да бъде обединител на нацията, защото ние непрекъснато се разделяме.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ