28 Март 2024четвъртък11:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Колела

Жените-шофьорки по-зли зад волана

/ брой: 240

автор:Дума

visibility 33

Това е станало ясно в хода на допитване до няколко хиляди водачи във Великобритания, проведено по поръчка на Hyundai и лондонския университет Голдсмитс. Съгласно резултатите жените са с 14% по-агресивни в реакциите си, ако в движението им се свирне, навика или им се дават съвети за управлението на автомобила. С 13 процента по-зло реагират автомобилистките, ако водач на съседна кола се престрои, без да подаде светлинен сигнал. Експертите са изяснили още, че 51 процента от британските шофьори обичат да карат кола, защото това им дава чувство за освободеност.  19 процента от тях казват, че мобилността е причина да си карат колата, а 10% сочат независимостта. 29 на сто от анкетираните са заявили, че по-лесно контактуват с останалите по време на каране, а 14 процента са си признали, че са по-добри зад волана, когато разговарят през това време с някого. Над половината от анкетираните – 54%, споделят, че пеенето в колата ги прави щастливи, 70 процента признават също, че слушат зад волана поп-музика, а 61% рок. И накрая - 84 процента казват, че щастливи зад волана ги прави съзерцанието на празен път, 78 процента извънградските гледки и 69 процента изгледът на морето.

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ