19 Април 2024петък19:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Kонграчулейшънс, народе!

/ брой: 241

автор:Мария Нинова

visibility 1681

В неделната сутрин от телевизора отново да ти се догади. На път сме пак да покажем защо журналистиката у нас е на такова ниво. Не ни стига, че всеки втори вече се превръща във водещ и нарича себе си журналист, но и колеги с доказани имена започват да летят към дъното.
По бТВ вчера основният герой беше Николай Бареков. Повечето биха го определили като клоуна на нацията и едва ли се интересуват точно от мнението и положението му. В една от най-гледаните телевизии се разигра шоу, достойно за комедиен скеч. Накараха го да чете на английски, той вметна коментар за краката на водеща и напусна студиото, което светкавично се превърна в тема номер едно. Каквито въпросите, такава и реакцията. На едно ниво си бяха и разговорът, и поведението.
Не сме забравили всичките катарзиси, които преживя Бареков. Вричането в любов към премиера Борисов, след това превръщането в най-голяма негова опозиция, обиколките из страната със заявката, че ще му влезе в обувките, празните обещания и накрая... удобното настаняване в Брюксел. Бареков е ясен. Не е ясно защо трябва да упражняваш журналистическите си заложби върху такъв човек. Бареков, Марешки, Сидеров, Пищова и тем подобни е лесно да ги атакуваш с остри въпроси и да ги караш да четат, да правят тестове за интелигентност и други такива хрумки. Защо обаче не подложат премиера Борисов на тест какъв английски знае или колко е интелигентен? Нима е по-важно какво знае Бареков, а не Борисов?
Ей това сме. Мерим с двойния аршин, а после се правим на безпристрастни. И докато ни занимават с това какво знае Бареков, важните въпроси няма кой да зададе: За какво отидоха всички милиарди левове кредити, които държава изтегли? Какво прави държавата с битката за бедността? Някой говори ли за социалното неравенство у нас? Никой не пита има ли политика за развитие на българската индустрия. Защо сме в дъното по здравеопазване и образование?
Конграчулейшънс, народе! За пореден път ти замазват очите с глупости, вместо да ти показват истинските проблемите на държавата, с което би трябвало да се занимава журналистиката. Каквато първата, такава и четвъртата власт...
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ