26 Април 2024петък02:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Банките напускат Лондон

Най-големите ще се изтеглят в началото на 2017 г., по-малките ще си тръгнат още преди Коледа

/ брой: 241

автор:Дума

visibility 38

Най-големите банки се готвят да се изтеглят от Великобритания в началото на 2017 г., след старта на процедурата по "Брекзит". Това съобщи президентът на Британската асоциация на банкерите Антъни Браун във в. "Обзървър".
Според него "обществените и политическите дебати в момента водят Обединеното кралство в неправилна посока". "Брекзит" ще засегне банките в най-голяма степен, отколкото който и да е друг сектор в икономиката, смята Браун. "За банките "Брекзит" не просто означава налагането на допълнителни тарифи за търговия - както може да бъде в случаят с други сектори. Тук става въпрос за това дали банките имат законно право да предоставят услуги", казва Браун. "Колкото до бизнеса, той не може да чака до последния момент. Банките могат да се надяват на нещо по-добро, но те трябва да планират в случай на най-лошото. В повечето международни банки проектни екипи сега решават какви действия да се предприемат, за да гарантират обслужването на клиентите, и обмислят датата, към която това трябва да се случи, и как най-добре да го направят", добавя той.
По думите му, се очаква по-големите банки да започнат оттеглянето си през първото тримесечие на следващата година. Неголемите банки обаче ще напуснат Острова още преди Коледа, прогнозира Браун. Въпреки това той предполага, че като световен финансов център Лондон ще бъде в състояние да оцелее.
Наскоро френският финансов министър Мишел Сапен също обяви, че големите американски банки са му казали, че се подготвят да преместят някои свои операции от Лондон в други страни членки на Европейския съюз. "Докато бях във Вашингтон, говорих с големи американски бизнеси и банки. Те ни казват, че ще има дейности по преместването на операции. Не знам до каква степен или кои точно операции", каза Сапен.
Британският премиер Тереза Мей каза, че Лондон смята да задейства член 50 от Лисабонския договор за излизане от ЕС до края на март 2017 година. През юни 2016 г. на референдум около 52% от поданиците на Обединеното кралство гласуваха за излизането на страната от Европейския съюз.
"Истинските проблеми за бизнеса започнаха не на следващия ден след референдума - обясни Браун. - Те ще започнат, след като напуснем Евросъюза".
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ