26 Април 2024петък00:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Топузаков и Букарев водят Левски

Люпко Петрович е деветата треньорска оставка в Първа лига този сезон

/ брой: 241

автор:Марин Милашки

visibility 951

Елин Топузаков и Асен Букарев ще водят Левски, след като изненадващо Люпко Петрович хвърли оставка само час преди мача с Берое (2:0) в събота. Дуото даваше наставления на играчите на срещата от XI кръг, а вчера водеше и възстановителното занимание. На изпроводяк сърбинът отправи тежки обвинения към ръководството. Той заяви, че е работил в тежки условия на "Герена" и предпочита да си пази здравето, отколкото да остане начело на клуба. На първо място 69-годишният специалист посочва водената срещу него кампания още от първия му ден като треньор на "Герена". "За съжаление това е инспирирано от хора в клуба", заяви Петрович. Той обяви, че началниците му многократно са водили преговори с други треньори да го заменят и допълни, че има тази информация "от първа ръка". Сърбинът твърди още, че ръководството е спряло премиите на първия отбор, който не върви. "Трябва да се борим за шампионската титла, а в същото време шефовете спират премиите на футболистите, които са договорени преди началото на първенството. На първо място сме без загуба, а атмосферата в съблекалнята е още по-негативна заради това решение. Това е последният отбор в кариерата ми. Повече треньор няма да бъда", обяви Петрович, носител на КЕШ с Цървена звезда от 1991 г. Оставката на Петрович е деветата треньорска рокада в Първа лига, от която са изминали едва 11 кръга. Досега треньорите не са си заменили само Лудогорец, Дунав, Черно море, Пирин, Славия и Верея. Ботев Пд пък направи две рокади.
Собственикът на Левски Спас Русев призна в същото време, че е останал потресен от оставката, защото се е разбрало за нея час преди мача с Берое. Тя всъщност е депозирана в петък, но служителите на "сините" са я пазели в тайна.
"Казват, че времето на промени е всъщност време разделно. Защото промените винаги са свързани със сблъсъци, с появяване на нови измислени "герои", с появяване на нови гръмогласни "жертви". Хубавото на времето на промените е, че - ако са направени от сърце и с вяра в силата на отбора, каквито са промените в Левски от 30 август, - те винаги носят победи на терена, носят наслада за феновете. Хубавото на тези честни промени е, че те вадят на повърхността онези, които не просто говорят за мъжкарство, а работят всеки ден за доказване на мъжкарството", обяви Русев.


На "Герена" Левски записа осмата си победа и единствен остава без загуба в Първа лига. "Сините" съхраниха аванса си на върха от 2 точки, но преследвачът и шампион Лудогорец е с мач по-малко, който е срещу Берое. Головете в дебюта на Топузаков и Букарев вкараха Антонио Аниете (64) и Георги Костадинов (81). Испанецът се разписа от пряк свободен удар от около 20 м, а националът на България бе точен срещу бившия си отбор с глава от границата на малкия пеналт. За Левски това беше шеста поредна среща пред собствена публика без допуснат гол. По този показател "сините" са най-добри, след като са инкасирали само 4 попадения в 11 мача. В следващия кръг Левски гостува на Ботев Пд в неделя, а преди това в сряда посреща Черно море на Георги Иванов-Гонзо в 1/8-финал за Купата на България.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ