20 Април 2024събота09:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мижи да те лажем

/ брой: 242

автор:Павлета Давидова

visibility 49

Сагата около АЕЦ "Белене" не просто мирише - от нея се носи ужасно зловоние, което превзема въздуха в цялата страна. Мине - не мине време и се образуват комисии, започва се ровене в търсене на виновници... От 100 кладенеца вода се носи, а единственият резултат е, че българският данъкоплатец е, меко казано, прецакан. Защото нахалост се плащат милиони, с които до момента не една, а сигурно 10 централи щяхме да имаме. Проблемът е, че колкото повече чакаме, толкова по-дълбоко затъваме в блатото.
Предизборно ГЕРБ решиха да потърсят закъсняла отговорност за прахосаните левове. Осем години слушаме как за всеки гаф виновни са Тройната коалиция и Сергей Станишев, сякаш през това време гербаджии не са управлявали, сякаш днес са стъпили в Министерския съвет! Удобно е прокуратурата "внезапно" да обвини шефове на НЕК от времето на Тройната коалиция, да привика бивш БСП министър, а други двама да бъдат отстранени от апетитни държавни постове заради истории отпреди десетина години...
От кумова срама уж повдигнаха обвинения срещу бившия енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев. Със самодоволна усмивка той заяви, че бил невинен и скоро щял да го докаже в съда. Лично бил спрял "далаверата Белене" дни след като станал министър...
Някой съмнява ли се, че ситуацията е "мижи да те лажем"? Гербаджиите винаги са невинни. Вчера някой се сети, че е хубаво да го изиграе безпристрастен - най-вероятно само формално привикаха за обяснения гербаджийче, за цвят... А иначе вината на ГЕРБ е голяма - ако не за друго, поне за 9-годишното забатачване на АЕЦ-а. Защото "далаверата Белене" не е от вчера и всички го знаем. Просто на някои им е по-удобно да си траят.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ