20 Април 2024събота05:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Малкият принц" вдъхновява и днес

Деца, майки и татковци са предизвикани със сърцето си да нарисуват героя на Антоан дьо Сент Екзюпери

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 1705

Прочутият по цял свят герой от книгата на Антоан дьо Сент Екзюпери продължава да вдъхновява малки и големи. Екипът на "Арт лаборатория" и "Двама с мама" предизвикват майки и татковци да прочетат отново книгата заедно с детето си и да покажат Малкия принц такъв, какъвто са го видели със сърцето си.
Всичко е във въображението ви! Нека то ви вдъхнови за проект на четири-шест-осем ръце: картина, колаж, миниатюра, комикс, скулптура, гравюра, писмо... Няма жанрово ограничение. Важното е въображението да успее да пресътвори идеята ви, уточняват инициаторите на конкурса.
Снимките на готовите творби трябва да се изпратят на dvamasmama@gmail.com (заедно с имената, телефон за контакт и общата възраст на родителя и детето\децата, работили над проекта). Кадрите на произведенията ще бъдат качени в специален албум във фейсбук страницата на "Двама с мама", където всеки ще може да гласува за фаворита си. Крайният срок за изпращане на снимките е 17 ноември.
Дълго се чудихме дали да издаваме какви ще са наградите в конкурса, защото сме сигурни, че не те ще са мотивацията ви за участие, уточняват още организаторите на конкурса. Но призове ще има и те са осигурени от "Арт лаборатория", издателство "Сиела" и "Двама с мама". Две първи награди и една поощрителна ще бъдат присъдени от компетентно жури - творческия екип на "Арт лаборатория" (живописците Юлиан и Ялмур Станкулови и графика Момчил Доневски) и детската писателка и илюстратор Мила Попнеделева-Генова. Ще има и един специален приз за проекта, събрал най-много харесвания във фейсбук.
Най-атрактивните творби в конкурса ще бъдат подредени в специална изложба в галерията на "Арт лаборатория".

Колко пъти да се чете

Казват, че човек трябва да прочете "Малкият принц" на Антоан дьо Сент Екзюпери най-малко три пъти в живота си. Първият трябва да е преди да е навършил 10 години и да е загубил детското в себе си. Вторият прочит трябва да стане между 20- и 30-годишнината, когато все още търси мястото си в живота. И третата "задължителна" среща е добре да се случи, след като е преминал 50 години - тогава има богат опит, но е забравил малките неща, които ни правят истински щастливи...

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ