16 Април 2024вторник11:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ООН набира $400 млн. заради холерата в Хаити

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 7

Обединените нации се стремят да осигурят 400 млн. долара, за да бъде реагирано на епидемията от холера в Хаити, заяви високопоставен представител на ООН, цитиран от ДПА. Новият план за осигуряване на средства се появи, след като световната организация каза по-рано тази година, че има "морална отговорност" към жертвите на избухналата епидемия, съобщи ДПА.
Смята се, че холерата е била донесена в Хаити от миротворци на ООН след земетресението през 2010 г. След това лошите санитарни условия са подпомогнали бързото разпространение на болестта.
"Планът за действие на ООН има две основни цели. Първата е набиране на 200 млн. долара, за да бъде засилена реакцията срещу холерата, включително дългосрочен проект за решаване на проблемите с водоснабдяването и канализацията", заяви Дейвид Набаро, специален съветник на ООН, натоварен да ръководи работата в Хаити срещу епидемията от холера. Втората е събирането на още 200 млн. долара от страните членки на ООН чрез доброволни вноски или чрез допълнение към бюджета на ООН, за да се осигури финансова подкрепа на семействата и общностите, пряко засегнати от болестта".

 

Това МВР няма да проведе честни избори

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 72

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 76

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 72

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 80

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ